Nem érti a kereszt szerepét a tűzijátékban a Telex

Arról érdeklődtek az olvasóiknál, hogy vajon mit is jelenthet.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 08. 21. 14:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értetlenkedik a tegnapi tűzijáték fináléjában látható, drónokból megjelenített kereszt miatt a Telex – szúrta ki a Mandiner.

A baloldali hírportál egy cikket tett közzé, amelyben röviden összegezte az augusztus 20-i tűzijátékot, kitérve a pirotechnikai elemekre, valamint arra a művészeti koncepcióra is, amelyet Iványi Árpád és Réti Barnabás tervezett meg.

A cikk egy pontján a tűzijátékot záró, drónokból formázott keresztet is megemlítették, majd arról érdeklődtek az olvasóiktól, hogy vajon mit jelenthet ez.

A Mandiner segítségképpen felsorolt néhány válaszlehetőséget:

Szent István, a kereszténység felvétele, a nyugati keresztény civilizációhoz való tartozásunk, a mai címerünk, a nemzetet szimbolizáló Szent Korona része – kell még valamit mondanunk?

Borítókép: Ünnepi tűzijáték augusztus 20-án. (Fotó forrása: Dömötör Csaba/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.