Őrjöngött, majd meg akarta késelni a nevelőnőt egy 13 éves lány, mert nem tetszett neki az uzsonna

Javítóintézetbe megy.

Magyar Nemzet
Forrás: Bíróság.hu2023. 08. 11. 16:08
Justice,And,Law,Concept.male,Judge,In,A,Courtroom,With,The
572416810 Fotó: everything possible
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elrendelte annak a 13 éves lánynak a letartóztatását a bíróság, aki júniusban az uzsonnája miatti elégedetlensége okán intézeti nevelőjét szidalmazni kezdte, nem fogadta el az ételt, majd őrjöngött és fertőtlenítővel öntötte le a nőt. 

Néhány nappal később aztán a gyanúsított előzetes szóváltást követően egy vajazókéssel támadt a sértettre, akit életveszélyesen megfenyegetett és ököllel mellkason ütött – írja közleményében a bíróság. A terhelt egy hónappal később a nevelők szakmai értekezletére kiskorú társával együtt berontott és egy poroltóval akadályozta a munkavégzést.

A fentebbiek  alapján – bizonyítottság esetén – megállapíthatják, hogy a lány közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettét követte el. 

A bíróság a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás akadályozásának reális lehetősége és a bűnismétlés valószínűsége miatt szeptember 11-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amelyet javítóintézetben kell végrehajtani.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.