Újabb, durva megaláztatást átélt mozgássérült jelentkezett Miskolcon + videó

Tovább dagad a botrány Miskolcon, egy újabb mozgássérült férfi jelentkezett megalázó történetével.

2023. 08. 11. 15:19
mozgássérült
Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább dagad a botrány Miskolcon, egy újabb mozgássérült férfi jelentkezett azzal, hogy kerekesszékesként inzultusok érték a tömegközlekedési eszközökön – az erről szóló videót, miként az előző botrányról szóló felvételt, ismét Bajusz Gábor miskolci fideszes önkormányzati képviselő töltötte fel YouTube-oldalára.

mozgássérült
Újabb miskolci mozgássérült került megalázó helyzetbe Forrás: Youtube


 

Rendőrt hívtak a mozgássérültre

Az előző felvételen egy középkorú mozgássérült férfi beszélt arról, hogy amikor a közelmúltban felszállt a villamosra a Selyemréti Strandfürdőnél, odajött hozzá a villamosvezető, aki közölte vele, hogy szálljon le, mert néhány napja nem szállíthat mopedeseket. Ő nem volt hajlandó leszállni, erre a villamosvezető kihívta a rendőrséget. Ő arra az ígéretre, hogy majd autóval hazaviszik a mopeddel együtt, végül leszállt. Szavai szerint ezután senki nem segített rajta, így ott maradt egyedül a megállóban. A férfi elmondta, hogy ő tagja egy miskolci mozgássérült szervezetnek, de az egyesületet előzőleg nem tájékoztatták erről a változásról.


Nem bírják a megaláztatást

Ezt erősítette meg az újabb videóban nyilatkozó másik mozgáskorlátozott férfi, aki arról beszélt, hogy a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesületének elnöke, Gergely István tőle értesült a számukra hátrányos változásról. A férfi a felvételen felháborodott amiatt, hogy a kerekesszékeseket, fogyatékkal élőket és rokkantakat megalázzák. Szomorúan mondta, hogy a tömegközlekedési eszközök elejére kitették a változással kapcsolatos jelzést, de ő visszautasította a megkülönböztetést.

Nagyon rosszul viselem a megaláztatást, mert amúgy is »hátrányos állampolgárok« vagyunk. Kísérővel kell mennem, beteg vagyok, pelenkázom magam, és most még be is szólogatnak nekünk a tömegközlekedési eszközökön. Van olyan betegtársam, aki ezt kevésbé veszi a lelkére, más rosszabbul viseli a megaláztatást és megzakkan

– fejtette ki a férfi. Hozzátette: eddig évtizedeken keresztül lehetett nyugodtan utazni, a babakocsisok elfértek a kerekesszékesek mellett.


Leszállították a járműről

– Olyan is előfordult, hogy az ellenőr lökdösött lefelé, és közben követelte a kísérőmtől, hogy vigyen le. Az is megtörtént, hogy a kísérőm a járművezetőnél jelezte, hogy fel szeretnék szállni, az illető nyomdafestéket nem tűrően adta a tudtunkra, hogy nem érdekli mit szeretnénk. Azt mondta, menjek gyalog a masinával, és nem nyitotta le a rámpát – tette hozzá.

Közben a közösségi oldalakon is téma a mozgássérültek kárára meghozott miskolci változtatás, sokan felháborodnak a döntés miatt.

Emellett egy újabb, csütörtökön történt esetről is írnak, amelyet egy idős mozgássérült férfi szenvedett el a Villanyrendőr megállónál. Eszerint a jármű vezetője a mozgáskorlátozott ember előtt bezárta a jármű ajtaját.

A Fidesz–KDNP szerdán sajtótájékoztatót tartott a témában, ahol felszólították a baloldali városvezetést, hogy az esetek nyomán haladéktalanul egyeztessenek a mozgáskorlátozottakkal, mert a villamosok alkalmasak lehetnek az elektromos mopedek szállítására. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.