Piacról piacra, Szabadkáról Szántódra jött a hamis ruha és sportcipő

Kétmillió forint értékű hamis ruhaneműt találtak a pénzügyőrök a szántódi piacon – az árus akár két évet is kaphat.

Forrás: NAV2023. 08. 31. 10:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csalóka a portéka – tudatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Facebook-oldalán. Szabálysértési és büntetőeljárás is indul az ellen a nő ellen, aki hamis ruhákat akart eladni.

Világmárkák utánzatától roskadozott a szántódi piac egyik standja, amit a pénzügyőrök közelebbről is megvizsgáltak. 

Hamisított Nike pólók. Fotó: NAV

Puma feliratú pólókat, zoknikat, Adidas márkajelzésű cipőket, melegítőket, Calvin Klein rövidnadrágokat, valamint Nike-nak látszó cipőket és gyermekmelegítőket is kínált az árus.

A termékek minőségén látszott, hogy gyenge színvonalú utánzatok. A kereskedő azt mondta, hogy portékáit Szabadkán vásárolta. 

Hamisított Nike zoknik. Fotó: NAV

A kínálatot a védjegyek jogosulti képviselői is megvizsgálták, amelyekről megállapították, hogy hamisak és a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.

Munkatársaink a több mint kétmillió forint értékű árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást.

Így bünteti a Btk.

Aki az iparjogvédelmi jogokat megsérti, és ezzel vagyoni hátrányt okoz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2) A büntetés bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az iparjogvédelmi jogok megsértését üzletszerűen követik el.

Borítókép: Hamis Nike sportcipő (Fotó: NAV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.