Lázár János azonnali felújítást sürget a bécsi vasútvonalon + videó

Lázár János a közösségi médián keresztül üzent.

Magyar Nemzet
Forrás: FB2023. 08. 30. 21:02
null
Budapest, 2023. február 25. Három összekapcsolt KISS emeletes motorvonat 1200 utassal elindul a Nyugati pályaudvarról 2023. február 25-én. Elõzõleg a pályaudvaron sajtótájékoztatót tartott Pafféri Zoltán, a MÁV elnök-vezérigazgatója, Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója és Homolya Róbert, a Stadler Trains Magyarország Kft. ügyvezetõ igazgatója abból az alakalomból, hogy mind a negyven KISS emeletes motorvonat forgalomba állt. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biatorbágy és Tata között mintegy ötvenhat kilométernyi vasúti szakasz műszaki probléma miatt balesetveszélyessé vált. Az építési és beruházási miniszter azonnali, akár több hónapot felölelő javítóprojektet szorgalmaz.

Amennyiben nem kezdődnek meg a javítások időben, még az is előfordulhat, hogy negyven kilométeres sebességnél nem haladhatnak gyorsabban a vonatok ezen a szakaszon, de ezt az eshetőséget a miniszter elfogadhatatlannak nevezte.

„Súlyos műszaki probléma állt elő a Budapest–Bécs vasútvonalon, az 1-es vasúti pályán, Biatorbágy és Tata között” – írta Lázár János a közösségi oldalán közzétett posztjában.

Az utasok biztonsága érdekében azt kértem a MÁV vezetőitől, hogy kezdjék meg a vasúti pálya újjáépítését. Nem okoskodásra, hanem azonnali beavatkozásra van szükség! Természetesen nekem az a feladatom, hogy a pénzügyi feltételeket biztosítsam

– áll a bejegyzésben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.