Szentkirályi Alexandra megkóstolta az ország idei tortáját

Különleges összetevőkből áll.

Magyar Nemzet
2023. 08. 18. 11:43
null
Budapest, 2023. augusztus 1. A Magyarország tortája cím idei nyertes alkotása, a szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál Spicces füge respektus nevû, aszús-fügés-mézes kreációja a 17. alkalommal meghirdetett Magyarország tortája verseny díjátadóján, valamint az augusztus 20-ai nemzeti ünnep és a kapcsolódó rendezvények beharangozó sajtótájékoztatóján az Országház Vadásztermében 2023. augusztus 1-jén. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Füge, karamella, tokaji aszú – ezek a különleges összetevői az idei év ország tortájának, a Spicces füge respektusnak – derül ki Szentkirályi Alexandra Facebook-oldalára feltöltött videójából.

A kormányszóvivő bepillantást nyerhetett a nyertes torta készítésébe is, amit a tervező, Lakatos Pál mutatott meg neki. A Szent István-napi ünnepségeken pedig már bárki megkóstolhatja, a Magyar Ízek Utcájában.

Borítókép: Spicces füge respektus, az év tortája (Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.