Teljesen újjászületett a felgyújtott pillangó Debrecen főterén

Huszonnégy óra leforgása alatt készült el a város egyik virágdísze, amely az újjáéledés szimbólumának, a főnixnek a színeit idézi.

Munkatársunktól
Forrás: HAON2023. 08. 21. 14:04
Pillangó virágdísz a debreceni Kossuth téren Forrás: HAON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A virágokból készült dísz múlt pénteken égett le a debreceni Aranybika épülete mellett.

A tűzesetről a Magyar Nemzet is beszámolt. Nem sokkal 19 óra után érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy férfi meggyújtott egy karneváli díszt a Kossuth téren. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, és elfogták a 65 éves férfit, aki feltehetően a pillangót felégette.

Eredetileg így nézett ki a pillangós virágdísz, amely pillanatok alatt vált a tűz martalékává (Fotó: HAON)

Mire a rendőrök a helyszínre értek, már csak a dísz váza maradt meg.

Forrás: HAON

A debrecenieknek nem kellett sokáig várniuk, már másnap elkészült az új pillangó. A portál beszámolója szerint ezt az installációt Kerekes Edina dekoratőrnek köszönhetik a helyiek, aki mindössze 24 óra alatt készítette el az új díszt.

Nyilván nekem is nagy szívfájdalom volt, hogy egy ilyen gyönyörű munkát néhány perc alatt semmivé tudtak tenni. Biztos, hogy én is nagyon rosszul éltem volna meg, ha az én munkámmal történik meg ugyanez

– osztotta meg.

Az új installáció épp a város jelképének, az újjáéledés szimbólumának, a főnixnek a színeit idézi.

Hamvaiból támadt fel a debreceni pillangó virágdísz (Fotó: HAON)

A dekoratőr arról is beszélt, azt biztosan tudta, hogy lehetetlen volna ugyanazt a kompozíciót újra elkészíteni, viszont azzal is tisztában volt, hogy az elmélyült tervezésre sincsen már ideje. – Az utolsó percben abból dolgoztunk, amiből tudtunk, ami elérhető volt, hiszen ez nyilván nem úgy működik, hogy bemegyünk a nagykerbe, és levesszük a polcról ugyanazokat az elemeket. Teljesen más típusú virágokkal dolgoztunk, ennek a mennyisége sokkal nagyobb volt, időigényesebb volt berakni, mivel nem tömített annyira, mint a pampafű. Valóban szorgos kezekre volt szükség, hogy ennyi idő alatt elkészülhessen. Vázolásra sem volt már idő, a nagyker padlójára pakoltam ki a színeket, és bíztam abban, hogy a segítőim el tudják képzelni, amit szeretnék megvalósítani – részletezte, hozzátéve, hogy ötödmagával dolgoztak egy teljes napon át.

Borítókép: A megújult virágdísz (Fotó: HAON)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.