Pórul jártak a gyerekek több baloldali vezetésű kerületben

Nem törődtek a polgármesterek a gyerektáborok állagmegóvásával.

Magyar Nemzet
2023. 08. 03. 6:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több budapesti kerületben is hátrányosan változott a gyerekek táboroztatása amiatt, hogy a baloldali testület nem tartotta karban a komplexumokat: az állagmegóvással sem törődtek, ahogyan a garanciális javításokat sem végeztették el − emelte ki cikkében a Metropol

A portál részletezi, hogy a józsefvárosi kicsik például Pikó András polgármesterék miatt nem használhatják a nekik fenntartott Balaton-parti strandszakasz felét, és az ehhez tartozó és korábban teljesen felújított tábort. 

A baloldali városvezetésnek már 2020-ra be kellett volna fejeznie a komplexum felújítását, hiszen a korábbi, kormánypárti városvezetés hagyott rá pénzt. 

Arra a kérdésre, hogy Pikóék miért nem fejezték be a tábor felújítását, Szilágyi Demeter fideszes képviselő szerint egyszerű a válasz: 

Mert nem is állt szándékában Pikó Andráséknak ezt megcsinálni. Azt volt a céljuk, hogy ez így lerohadjon és utána jó áron értékesítsék. 

A Metropol kiemelte, hogy Óbudán a szülők tiltakozásba kezdtek, mert Kiss László polgármester hagyta tönkremenni a kerület ikonikus táborát. Úgy tudni, korábban egymást érték a felháborodott levelek, amelyek elképesztő állapotokról számoltak be: olyan képek jelentek ugyanis meg több helyen, amiken az látszott, ahogy 40 fokos melegben a betonplaccon „elkerítették” a gyerekeket. Balesetveszélyre hivatkozva megtiltották nekik, hogy az árnyékot nyújtó fák közé menjenek.

Baranyi Krisztina kerületében, Ferencvárosban megmaradt ugyan a tábor, viszont jóval többe kerül: 

90 százalékkal drágább lett, így több mint napi 4000 forintba kerül egy gyerek után a szülőnek.

Ugyanakkor a rászoruló gyerekeknek ezt nem kell megfizetni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.