Több mint kétszázezer forint támogatást igényelhetnek a szülők az iskolakezdésre

Pénztárcabarát iskolakezdés címmel fogyasztóvédelmi edukációs kampányt indít a Magyar Nemzeti Bank.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 01. 11:47
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Világgazdaság/Kallus György)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A szeptemberi iskolakezdésnek számos pénzügyi vonatkozása van, amelyekkel érdemes már jóval hamarabb is foglalkozni − hangsúlyozta honlapján a Magyar Nemzeti Bank az új, fogyasztóvédelmi edukációs kampányáról.

Legyen szó akár iskoláskorú gyermeket nevelő családról, akár a nagybetűs élet küszöbén álló egyetemistáról, a nyaralások mellett érdemes végiggondolni a tanévkezdéssel járó esedékes teendőket is

− írták az oldalukon. A közleményük szerint akár 

összesen 232 ezer forint egészség- és önsegélyező pénztári beiskolázási támogatást is igénybe vehetnek az őszre készülő, családi támogatásra jogosult pénztártag szülők, ennek ötödét, 46 400 forintot szja-kedvezményként visszakaphatják.

Kiemelték, hogy a pénztári támogatás az óvodásoktól egészen a 25 év alatti, felsőoktatási tanulmányaikat folytató diákok után vehető igénybe. A kisebbeknek ruházatra, taneszközökre, tankönyvekre, a nagyoknak akár a felsőoktatási tandíjra, kollégiumi vagy albérletköltségekre is. Hozzátették, hogy az igénybevétel feltétele egyebek közt a tanintézmény látogatásának igazolása, a tanév első napját legfeljebb 15 nappal megelőző vásárlási számlák becsatolása, illetve hogy a pénztári megtakarítás előzőleg legalább 180 napja legyen a számlán.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Világgazdaság/Kallus György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.