Többletjáratokat indít a MÁV augusztus 20. miatt

Könnyebb lesz hazajutni az esti tűzijátékról vonattal, a menetjegyet érdemes előre megváltani.

Magyar Nemzet
2023. 08. 18. 10:52
Budapest, 2021. október 8. A MÁV-Start Zrt. Stadler KISS (Komfortabler Innovativer Spurtstarker S-Bahn-Zug), a svájci Stadler Rail által gyártott, egyik emeletes, elektromos meghajtású korszerû motorvonata áll a fõváros Nyugati pályaudvarának nemrég felújított csarnoképületénél. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szent István-napi rendezvények miatt a MÁV-Start többletjáratokkal készül vasárnapra – közölte a Mávinform péntek reggel a Facebook-oldalán.

Azt írták, mivel idén augusztus 20-a vasárnapra esik, munkanap-áthelyezés nem lesz, így a vonatközlekedési rend sem változik, de az esti tűzijátékról hazatérők kényelmesebb utazásáért a MÁV-Start a vonatokat több kocsival, két vagy három FLIRT motorvonat-egységgel és KISS emeletes motorvonatokkal indítja el.

A tűzijáték után több kocsival közlekedik a Déli pályaudvarról Győrbe 23.25-kor induló S10-es vonat; a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22.21-kor induló Z72-es és a 23.15-kor induló S72-es vonat; a Déli pályaudvarról Székesfehérvár–Siófok–Fonyód érintésével Keszthelyre 22.40-kor induló S34-es és a Székesfehérvárra 23.40-kor induló S30-as Bagolyvonat; a Déli pályaudvarról Dunaújvárosba 22.50-kor induló S42-es vonat; a Nyugati pályaudvarról Szobra 22.37-kor induló mentesítő S70-es vonat, a Nyugati pályaudvarról Veresegyház, Vác felé 22 órakor és 23.05-kor induló S71-es vonat, a Keleti pályaudvarról Miskolcra 22 órakor, Gödöllőre 22.05-kor, Füzesabonyba 22.55-kor, Hatvanba 23.55-kor induló S80-as vonat; a Nyugati pályaudvarról Monorra 22.08-kor S50-es; a Cegléden át Szolnokra 22.38-kor induló mentesítő Z50-es és 22.43-kor induló S50-es vonat; a Nyugati pályaudvarról Debrecenbe 22.28-kor induló Cívis InterRégió; a Nyugati pályaudvarról Kecskemétre 22.03-kor induló személyvonat, továbbá a Szegedre 23.03-kor induló mentesítő gyorsvonat, és a Keleti pályaudvarról Szolnokra 21.50-kor, 22.50-kor és 23.55-kor induló S60-as vonat.

A tájékoztatás szerint az Elvira menetrendi keresőben nyomon követhető egy vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegyeladások alapján, így az utasok kiválaszthatják a nekik megfelelő, még szabad ülőhellyel rendelkező helyjegyes vonatokat.

Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, akár online is, ezzel elkerülve a sorban állást – hívta fel a figyelmet a Mávinform.

 

Borítókép: Vonat indul a Nyugati pályaudvarról (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.