Tombol a hőség, egy-egy zivatar hozhat talán átmeneti enyhülést

A legmagasabb hőmérséklet 35 fok lesz.

Munkatársunktól
Forrás: met.hu2023. 08. 23. 6:16
időjárás, beborult, felhők, eső, zivatar
Pécs, 2020. augusztus 31. Viharfelhõk Pécs kertváros városrésze felõl fotózva 2020. augusztus 31-én. MTI/Sóki Tamás Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korán kelők még élvezhetik a hűvösebb levegőt, ám rohamosan melegszik majd a hőmérséklet, alig néhány óra alatt tíz fokkal lesz melegebb, a délelőtt folyamán országszerte 30 fokot mutat majd a hőmérő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint az elmúlt napokhoz hasonlóan szerdán is sok napsütés várható, ám ma már néhol árnyékul szolgál majd egy-egy fátyolfelhő, másutt pedig erőteljesebb gomolyfelhő-képződés alakulhat ki.

A délelőtti órákban 30 fokot mutat majd a hőmérő. Forrás: Met.hu

A pillanatnyi felfrissülést is ezek a felhők hozhatják el, az előrejelzés szerint ugyanis elszórtan – legnagyobb eséllyel az Alpokalja térségében és északkeleten – zápor, zivatar alakulhat ki. Utóbbi területen heves zivatarokra is számíthatunk.

 Az északnyugatira forduló szél megélénkülhet, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 36 fok között alakul, északkeleten várható a kevésbé meleg idő.

Elsőfokú riasztást adott ki az OMSZ. Forrás: Met.hu

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Sóki Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.