Továbbra is bíróságra jár a volt erzsébetvárosi polgármester, de már nem vádlottként, hanem ügyvédként

Hunwald György meg is mutatta élete első talárját.

Magyar Nemzet
2023. 08. 30. 21:48
Hunvald György
Szeged, 2013. szeptember 5. Hunvald György, korábbi VII. kerületi szocialista polgármester az erzsébetvárosi, milliárdos nagyságrendû ingatlanpanama és korrupciós ügyek miatt indult eljárás másodfokú tárgyalásán a Szegedi Ítélõtáblán 2013. szeptember 5-én. Az ügyész a másodfokú eljárásban érintett 12 vádlott többsége esetében az elsõfokú ítélet hatályon kívül helyezését indítványozta megalapozatlanság miatt. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hunwald György boldognak érzi magát, legalábbis erről árulkodik a volt VII. kerületi polgármester új bejegyzése.

Megvettem életem első talárját

– írta közösségi oldalán az egykori városvezető, és egy fotót is megosztott új viseletéről. Közölte:

Hétfőn már megyek életem első olyan tárgyalására, ahol azon az oldalon fogok ülni, ahol mindig is szerettem volna.

A Magyar Nemzet márciusban számolt be róla, hogy a Kúria megsemmisítette valamennyi, a volt erzsébetvárosi polgármestert elmarasztaló bírósági ítéletet. Megszüntették a perújítási eljárást is az egykori politikussal szemben, aki időközben ledoktorált, és már dr. Hunwald Györgynek hívják.

A VII. kerület egykori vezetőjét 2009 februárjában vették őrizetbe, az erzsébetvárosi ingatlanpanama ügyében 2010 novemberében emeltek ellene vádat hűtlen kezelés miatt. A vádpontok között százmilliós csalástól kezdve kerékbilincsek levetetéséig sokféle bűncselekmény szerepelt, ráadásul az ügyészség szerint a vádlottak bűnszervezetben dolgoztak. Az évek során több, egymásnak is ellentmondó ítélet született az ügyben. A volt polgármestert legutóbb 2020-ban ítélték el perújításban, és letöltendő szabadságvesztést róttak ki rá, de a Kúria ezt az ítéletet is megsemmisítette.

Borítókép: Hunvald György a bíróság előtt 2013-ban (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.