Újabb részlet derült ki az ásotthalmi halálos balesetről, a tragédia áldozata egy szír gyermek

A mikrobuszt vezető orosz sofőr ellen büntetőeljárás indult, a férfi a rendőrök elől akart elmenekülni, amikor egy kanyarban lesodródott az útról.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 08. 10. 14:08
null
Fotó: Pozsgai Ákos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Embercsempészés miatt büntetőeljárás indult egy orosz állampolgárságú férfi ellen, aki egy mikrobusz sofőrjeként szenvedett balesetet csütörtökre virradóra Ásotthalom közelében – közölte Balázs Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a sofőr azután szenvedett balesetet, miután a rendőröket meglátva gyorsítani kezdett és menekülőre fogta, ám egy kanyarban a gépjármű lesodródott az úttestről és felborult. A balesetben érintett jármű mind a tizenkilenc utasa megsérült, egyikük, egy gyermek olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette. 

A balesetet követően a rendőrök hőkamerás drónnal vizsgálták át a környező erdős részeket, ahol még a helyszínelés közben elfogtak egy férfit, aki feltehetően a halálos balesetet okozó sofőr volt. 

A balesethez két vármegye területéről összesen tíz mentőegységet riasztottak. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársai hat súlyos és 12 könnyebb sérültet láttak el, egy gyermek a helyszínen meghalt. A sérülteket – köztük két másik gyermeket – a mentők kórházba vittek – ismertette Hangai József, az OMSZ Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének kommunikációs munkatársa.

A mikrobusz utasai szír állampolgároknak vallották magukat.

 

Borítókép: Az ásotthalmi balesetben érintett mikrobusz (Fotó: Pozsgai Ákos) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.