Vásárlás helyett inkább lopott a plázából, négy év börtön várhat rá + videó

Több mint hétmillió forinttal távozott, de az aprópénzt végül visszavitte.

Munkatársunktól
Forrás: Ügyészség2023. 08. 10. 12:29
Hands,Of,Man,Catch,In,The,Iron,Prison.,Man,In
Börtön, Fogda Fotó: Andrej Maculskij Forrás: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki több mint hétmillió forintot zsákmányolt 2023 májusában egy egri bevásárlóközpontból. A Heves Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a tolvaj a pláza két üzletébe úgy jutott be, hogy a zsanérszögeket eltávolította, majd leemelte az ajtókat. Az esetet a biztonsági kamera is rögzítette, amelyen jól látszik, az elkövető gyorsan és profin dolgozott. Az első üzletből üres kézzel távozott, a második boltban egy tálcát vett el a benne lévő aprópénzzel együtt, és így akart távozni; végül meggondolta magát és a tálcát visszavitte.

A férfi ezután tovább ment és az üzlet irodahelyiségéből egy ajándéktasakot lopott el a benne lévő csaknem hét és fél millió forint készpénzzel együtt. A kár jelentős része megtérült, mivel több mint hétmillió forintot a rendőrség visszaadott a sértettnek.

Az Egri Járási Ügyészség a tolvajt minősített lopással vádolja, emiatt négy év szabadságvesztést, öt év közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást kért a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére azzal, hogy a korábbi egy év felfüggesztett fogházbüntetését is rendeljék el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock/Andrej Maculskij)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.