időjárás -2°C Vilma 2023. december 5.
logo

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

Vásárlás helyett inkább lopott a plázából, négy év börtön várhat rá + videó

Munkatársunktól
Forrás: Ügyészség
2023.08.10. 12:29 2023.08.10. 13:03
Vásárlás helyett inkább lopott a plázából, négy év börtön várhat rá + videó

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki több mint hétmillió forintot zsákmányolt 2023 májusában egy egri bevásárlóközpontból. A Heves Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a tolvaj a pláza két üzletébe úgy jutott be, hogy a zsanérszögeket eltávolította, majd leemelte az ajtókat. Az esetet a biztonsági kamera is rögzítette, amelyen jól látszik, az elkövető gyorsan és profin dolgozott. Az első üzletből üres kézzel távozott, a második boltban egy tálcát vett el a benne lévő aprópénzzel együtt, és így akart távozni; végül meggondolta magát és a tálcát visszavitte.

A férfi ezután tovább ment és az üzlet irodahelyiségéből egy ajándéktasakot lopott el a benne lévő csaknem hét és fél millió forint készpénzzel együtt. A kár jelentős része megtérült, mivel több mint hétmillió forintot a rendőrség visszaadott a sértettnek.

Az Egri Járási Ügyészség a tolvajt minősített lopással vádolja, emiatt négy év szabadságvesztést, öt év közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást kért a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére azzal, hogy a korábbi egy év felfüggesztett fogházbüntetését is rendeljék el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock/Andrej Maculskij)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.