Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételire

Akiknek nem sikerült jól a felvételi, újra megpróbálhatnak bekerülni egy általuk választott szakra.

Magyar Nemzet
Forrás: Eduline2023. 08. 05. 14:59
null
Budapest, 2022. július 21. A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében megrendezett Pont Ott Parti felvételi eredményváró rendezvény résztvevõi a Városligetben 2022. július 21-én. Ezen a napon este nyilvánosságra hozták az idei felsõoktatási felvételi ponthatárokat. Ezzel eldõlt, hogy a több mint 99 ezer jelentkezõ közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, fõiskolára. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pótfelvételi eljárás azoknak a diákoknak szól, akik nem kerültek be egyetlen olyan felsőoktatási intézmény képzésére sem, ami a jelentkezési listájukban szerepelt, vagy nem is jelentkeztek az általános felvételi eljárás során egyetemre, de az utolsó pillanatban mégis úgy döntöttek, hogy ősztől szeretnének egyetemisták lenni – írta az Eduline.

Fontos kiemelni, a határidő vasárnap, augusztus hatodika éjfél.

A jelentkezés úgy zajlik, mint az általános felvételi eljárás, azzal a különbséggel, hogy ezúttal több jelentkezési helyből összeállított lista helyett mindössze egy egyetem egyetlen képzését jelölhetitek meg, amelyre vagy bekerül a jelentkező, vagy nem.

A pótfelvételire az E-felvételi oldalán lehet jelentkezni.

Az Oktatási Hivatal közleménye szerint a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések ponthatárait augusztus végén hozza nyilvánosságra az Oktatási Hivatal – írták.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.