Dupla annyian jelentkeztek pedagógus szakra az Óbudai Egyetemen, mint hat éve

Fennállása óta soha ennyi hallgatót nem vett még fel az Óbudai Egyetem (ÓE), az idei felvételin 3660 fiatal jutott be az intézmény valamely műszaki, informatikai, illetve gazdasági képzésére.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 27. 11:14
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legnépszerűbbnek a mérnökinformatikus, villamosmérnöki, építészmérnöki, gépészmérnöki, valamint gazdálkodási és menedzsment alapképzéseik bizonyultak. Az egyetem szerint a felvétett emberek száma 27,2 százalékkal haladta meg a tavalyi adatokat.

Az ÓE közleménye idézi Kovács Levente rektort, aki szerint a hallgatói létszámnövekedés 

komoly siker annak fényében, hogy néhány kivételtől eltekintve elvárás volt az emelt szintű érettségi, és minimum pontszámot is meghatároztak.

A legnépszerűbb szakokon magas volt a ponthatár,

a gazdálkodási és menedzsment 399, kereskedelem és marketing szakon 397, a mérnökinformatikus szakon 387, az építészmérnöki szakon 374 ponttal lehetett bekerülni – számoltak be a részletekről, megjegyezve, hogy a pedagógus- és az agrárképzési területekre felvettek száma is duplájára nőtt az elmúlt hat évben.

Hozzátették, az ÓE a felvettek számát tekintve a 8. legnépszerűbb magyar egyetem. Mint írták, a műszaki képzési területre felvettek száma is emelkedett, a gazdaságtudományok képzési területre felvettek száma duplájára, az informatika képzési területre felvettek száma pedig másfélszeresére nőtt 2017 óta. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.