Vigyázat, hétvégén is járnak a kamionok

Helyzetjelentés a hazai utakról szombaton reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, OKF, Útinform2023. 08. 26. 7:27
null
Biatorbágy, 2015. május 12. Összetorlódott kamionok 2015. május 12-én az M0-s autóút 4-es kilométerénél, a Gyõr felé vezetõ oldalon, ahol egy autókat szállító nyerges kamion és három kisteherautó összeütközött. Az egyik kisteherautó sofõrje könnyebben megsérült, a baleset miatt több kilométeres torlódás alakult ki. MTI Fotó: Mihádák Zoltán Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éjszaka egy személyautó és egy kisbusz karambolozott az M6-os autópályán Ráckeresztúr térségében, a Pécs felé vezető irányban – tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem. Az ütközés következtében a személyautó kigyulladt, a tüzet a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. Az egységek áramtalanították a járműveket. Az érintett útszakaszon egy sávra szűkítették a forgalmat.

Két gépkocsi összeütközött az 53-as főút 60-as kilométerszelvényénél, Kiskunhalas térségében. Az ütközéstől mindkét jármű az árokba került, az egyik az oldalára, a másik a tetejére borult. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók teljes útlezárás mellett dolgoznak a helyszínen – közölte a katasztrófavédelem.

Árokba csúszott egy motorkerékpáros Maglódon, a 31-es főút Jászberényi úti szakaszán, a 27-es kilométerszelvénynél. A gyömrői önkéntes tűzoltók áramtalanítják a bajba került járművet. A baleset helyszínén félpályás útlezárás mellett dolgoznak.

Az M35-ös autópályán, Hajdúböszörmény térségében egy kigyulladt teherautó miatt megégett a burkolat, ezért a 18-as kilométernél irányonként egy-egy sáv járható.

Az M80-as autóutat burkolatjavítás miatt több napra lezárták a 166-os Körmend–nyugat és a 171-es Csákánydoroszló csomópontok között. Kerülni a párhuzamosan futó 8-as főúton lehet.

A Dunán Neszmély és Dunaradvány között ismételten közlekedik a komp.

A hétvégén a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozását a hőségre való tekintettel az Építési és Közlekedési Minisztérium felfüggesztette. 

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása szombaton délután három órától vasárnap este tíz óráig lett volna érvényben, azonban a kamionstopot az elhúzódó hőség miatt, a jogszabályi lehetőséggel élve a teljes hétvégére felfüggesztették.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak az útpadka és rézsű helyreállításán. Az Útinform kéri az autósokat, hogy a mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek, figyeljék az előjelzéseket, és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.