Visszatérnek a strandolók a Balatonra

Igazi strandidő várható a következő napokban. A tó vizének hőmérséklete folyamatosan emelkedik.

Magyar Nemzet
Forrás: LikeBalaton2023. 08. 13. 10:05
null
Balatonfüred, 2023. augusztus 4. Egy pohár bor a Balatonfüredi Borhetek rendezvényen a megnyitó napján, 2023. augusztus 4-én. Az augusztus 4-27. közötti Balatonfüredi Borheteken a Balatonfüred-Csopaki Borvidék huszonnégy borásza harminc fajtából csaknem háromszáz féle bort kínál a Tagore sétányon. MTI/Katona Tibor Fotó: Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú sorok várakoztak szombaton a siófoki kikötőben, hamar megteltek a Balatonfüredre és a Tihanyba tartó menetrend szerint közlekedő járatok. Sokan indultak sétáhajózásra is.

A magáncégek kalózjárataira és élményhajóira is nagy igény mutatkozott. A kikötő parkolójában pedig már délelőtt is alig akadt szabad hely.

Szombaton már mindenki érezte a Balatonnál a közelgő felmelegedést. Délután már olyan erősen sütött a nap, hogy a strandon is érdemes volt behúzódni az árnyékba – írja a LikeBalaton.

A tó vizének hőmérséklete az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései szerint szombaton 22,5 fok volt. 

A Balaton fokozatosan melegszik, négy napja még csak 20 fokos volt a víz.

Az előrejelzések szerint a következő napokban már igazi strandidő várható. Az erős UV-sugárzás miatt délelőtt tizenegy óra és délután három óra között ajánlott kerülni a napozást.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Katona Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.