Az átlagosnál melegebb lesz, és még zivatar is előfordulhat + videó

A Kárpát-medence időjárását egy anticiklon alakítja, és derült, döntően eseménytelen időjárás várható térségünkben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, MET2023. 08. 13. 8:18
null
Zamárdi, 2023. augusztus 1. Gyerekek a Balaton déli oldalán, alacsony vízmélységnél kipróbálhatják a SUP nevû (állva evezõs) sporteszközt. Háttérben a Tihanyi-félsziget és a Tihanyi Bencés Apátság épületegyüttese. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak kevés gomolyfelhő zavarhatja vasárnap a napsütést.

Az ország nagy részén nem várható csapadék, ám délután 

az északnyugati tájakon előfordulhat egy-egy zápor, zivatar.

A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad, de a Kisalföldön megélénkül a déli szél.

A hőmérséklet délután 27 és 32 fok között alakul. Késő estére 17 és 23 fok közé hűl a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

 

Kiadták a figyelmeztetést

Délután az Alpokalján, Sopron és a Kőszegi-hegység környékén egy-egy zivatar kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki Vas és Győr-Moson-Sopron vármegyére.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

Milyen idő lesz jövő héten?

Továbbra is száraz és egyre melegebb levegő áramlik fölénk. Egyre több helyen 30 fok körül vagy afelett alakul a csúcshőmérséklet.

A jövő hét közepén dél felől hidegcsepp érkezhet, és valamivel növekszik a helyi záporok, zivatarok kialakulásának valószínűsége.

Az előttünk álló napokban és a hónap második felében a maximumok ismét az átlag fölött alakulnak. Augusztus utolsó harmadában a csapadékanomáliában látható negatív eltérés jelentősen csökken, sőt kisebb körzetekben már az átlag körüli mennyiség vagy pozitív anomália is feltűnik. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.