A hétvégén egyre több napsütés várható, hétfőn pedig visszatér a nyár, kutya meleg lesz + videó

A reggel hűvösen indul, péntek virradóra az ország nagy részén mindössze 12 fokot mértek, a nap folyamán viszont kellemesre fordul az időjárás.

Munkatársunktól
Forrás: met.hu2023. 08. 11. 6:15
null
Salgótarján, 2022. június 29. Egy kutya a párakapu alatt a hõségben Salgótarjánban 2022. június 29-én. Több melegrekord is megdõlt a hõségben; 39 Celsius-fok feletti értékeket is mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, és számottevő csapadék sem valószínű pénteken – olvashatjuk az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán. Az előrejelzés szerint péntek virradóra az ország nagy részén 10-12 fokot mértek mindössze, ám a nap folyamán fokozatosan melegszik fel a levegő, a délelőtti órákban 20-22 fokot mutat majd a hőmérő.

Péntek délelőtt már kellemes lesz a hőmérséklet Forrás: Met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul, az északnyugati, északi szél csak elvétve élénkülhet meg. Estére is marad a derült, csapadékmentes idő, néhol párássá válik a levegő, köd is képződik. A légmozgás gyenge marad, míg a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint nyugodt, eseménytelen napok elé nézünk, szombattól egyre melegebb lesz az időjárás, hétfőtől pedig ismét beköszönt a kánikula, visszatér az igazi nyár. A hőmérséklet jövő héttől ismét gyakran lesz 30 Celsius fok felett. 

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Komka Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.