Visszavonta zivatarokra kiadott figyelmeztetéseket a meteorológia

Az ország keleti részén viszont továbbra is érvényben van az elsőfokú (citromsárga) riasztás.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Országos Meteorológiai Szolgálat2023. 08. 23. 15:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszavonta a hevesebb zivatar kialakulásának veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztásokat a Országos Meteorológiai Szolgálat.  A jelzéseket Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád vármegyei járásra adták ki. 

Bár a másodfokú riasztásokat szerda késő délután visszavonták, de az ország keleti részén továbbra is érvényben van az elsőfokú (citromsárga) riasztás.

Forrás: met.hu

Szerdán főként az északnyugati megyékben és az ország északkeleti harmadán fordulnak elő zivatarok, az északkeleti vármegyékben heves zivatar kialakulására is van esély. Éjszaka a Dunántúl nyugati és déli tájain újabb zivatarok fordulhatnak elő, amelyek reggelre szűnnek meg, ezt követően nem várható zivatar.

A cellákat felhőszakadás, viharos, óránkénti 60–90 kilométeres széllökések, és jégeső kísérheti. Északkeleten, heves zivatar esetén van esély az óránkénti 90 kilométert meghaladó széllökésre is.

A napi középhőmérséklet az ország nagy részén 25-26, a déli tájakon és városi környezetben 27-28 Celsius-fok körül alakul. Egy súroló hidegfront hatására északkeleten mérséklődik a meleg, és 25 Celsius-fok alatt marad a napi középhőmérséklet.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.