A hidegfront átvonulása után is nyárias idő lesz

Többnyire gyengén felhős, napos időben lesz részünk csapadék nélkül.

2023. 09. 20. 6:40
null
Budapest, 2018. április 9. Horgászok a X. kerületi Újhegyi Parkban 2018. április 9-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzése szerint sok napsütés és 20 fok körüli meleg várható a héten. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) legfrissebb tájékoztatása szerint legkésőbb délelőttre az északkeleti tájakon javulnak a látási viszonyok, a rétegfelhőzet is felszakad, és többnyire gyengén felhős, napos időben lesz részünk, csapadék nélkül. A déli, délkeleti szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések.

 A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 25 és 29 fok között alakul, de északkeleten egy-két fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére többnyire 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az éjféli órák környékén délnyugat felől felhősödés kezdődik. Hajnalban a Dél-Dunántúlon elvétve esetleg előfordulhat záporeső. Közben az északkeleti tájakon párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között várható, de az északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb, a szelesebb észak-dunántúli tájakon enyhébb idő lehet.

Borítókép: Horgászok a X. kerületi Újhegyi Parkban (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.