A kukásautón dolgozók közé hajtott egy férfi

Az elkövető azt mondja, nem emlékszik arra, hogy bárkit is elütött volna.

MAGYAR NEMZET
Forrás: SZON2023. 09. 05. 20:24
Debrecen, 2017. június 6. Konténeres lakossági hulladékgyûjtés az elõvárosi, Gönczy Pál utcában. Két éves innováció és fejlesztés eredményeként megkezdõdött az Urban 18 tonnás elektromos meghajtású hulladékgyûjtõ és tömörítõ kukás autó kis szériás sorozatgyártása a debreceni Electromega Kft.-ben. A kommunális szolgáltatást végzõ autó olcsó fenntartású és "0" emisszióval dolgozó teljesítményével környezetkímélõ is. Budapesti, pécsi, miskolci, debreceni tesztelése után dolgozni fog a fõvárosban is. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Senkinek nem akartam sérülést okozni, nagyon sajnálom, ami történt, bocsánatot kérek mindenkitől – ezt válaszolta Sörös László bíró kérdésére kedden a Nyíregyházi Törvényszéken a mándoki H. B., akit több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és garázdasággal vádol az ügyészség. Ha a férfi az ügyben tartott áprilisi előkészítő ülésen beismerte volna a bűnösségét és lemondott volna a tárgyalásról, az ügyész, Szilágyi László indítványa alapján hat év börtönbüntetést kellett volna kapnia. Ám H. B. azt mondta, csak részben érzi magát bűnösnek: nem az volt a szándéka, hogy megölje a kukásautón dolgozókat. A férfi a keddi tárgyaláson nem tett vallomást, a bíró a korábbi vallomásait olvasta fel.

A férfiak közé hajtott

2020. december 4-én reggel a Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Kft. kukásautója haladt át Mándokon. Amikor H. B. az autójával odaért, ahol a dolgozók a kukákat szedték össze, megállt. Az egyik sértett, H. R. intett neki, hogy elengedi, ő azonban félreértette a mozdulatot, bántó szándékot feltételezett. Úgy emlékszik, hogy a férfi provokálta őt, ezért kiszállt a kocsiból, s dulakodni kezdtek. Többször megütötte a hulladékszállító cég munkatársát, állítása szerint a férfit a testvére arra buzdította, hogy üsse tovább. Pár perc múlva H. B. elhagyta a helyszínt – korábban azt mondta, haza akart menni, hogy a véres nadrágját lecserélje. A kukásautó sofőrje rendőri segítséget kért, majd a gépkocsival lehúzódott egy betonozott útpadkára.

Körülbelül tíz perc elteltével H. B. visszatért, és amikor a teherautó mellé ért, az úttestről letérve a sértettek közé hajtott. Egyikőjük el tudott ugrani, három embert azonban elütött – a sértettek megúszták nyolc napon belül gyógyuló horzsolásokkal és zúzódásokkal. Ezután a két testvér bemenekült egy közeli boltba, ahol a dolgozóktól kértek segítséget – pár perc múlva követte őket a vádlott is.

Alkalmazkodásra törekszik

H.B. korábban azt mondta, zavaros volt minden, így nem emlékszik arra, hogy bárkit elütött volna, szerinte többször elvesztette az eszméletét – úgy vélte, valószínűleg azért, mert a dulakodás közben erős ütések érték a fejét. A boltba azért ment be, mert meg akarta beszélni a történteket a testvérekkel, s ha esetleg megsérültek, orvoshoz vitte volna őket. A két férfi megbocsátott neki, az eset óta mindkettőjüknek kifizetett háromszáz-háromszázezer forintot – korábban jelezték, hogy ötszáz-ötszázezer forint sérelemdíjra tartanak igényt.

Az elmeorvosi és pszichológus szakértők véleménye szerint a vádlott átlagos mentális állapotban van, de indulatkezelési problémái vannak. Alkalmazkodásra törekszik, tisztában van a tettei következményeivel, ebben az esetben pedig egy banális dologra súlyos bűncselekménnyel reagált – hangzott el.

Az eljárás a sértettek, tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik – számolt be róla a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei hírportál, a Szon.hu.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Oláh Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.