Biztató hír is érkezett a börgöndi baleset sérültjeiről

Adománygyűjtés indul a repülőgép baleset sérültjeinek – jelentette be Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Forrás: FACEBOOK2023. 09. 14. 17:24
20230910 Székesfehérvár, Börgönd, repülőnap, baleset. Fotós: Fehér GÁbor fG Fejér MEgyei HÍrlap Fotó: Fehér Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Somogy vármegyei család tagjai közül

az édesapa magához tért a kórházban, az édesanyát és kilencéves kislányukat továbbra is altatásban tartják.

„A kistelepülés közössége, ahol a család lakik, most gyűjtést szervez a sérülteknek. Székesfehérvár természetesen hozzájárul ehhez: 500 ezer forint azonnali adomány folyósításáról döntöttem a család számára” – jelentette be Cser-Palkovics András Facebook-bejegyzésében.

Székesfehérvár polgármestere hozzátette:

Kérek és biztatok mindenkit, hogy ha tehetik, akkor lehetőségeik szerint segítsenek a családnak a következő számlára való utalással:

11773432-01282881

Denke-Fehér Andrea

Közlemény: Sikerülni fog

„Gondolatainkban és imáinkban is a családdal vagyunk, mielőbbi, teljes felépülést kívánunk mind a négyüknek” – zárta Facebook-bejegyzését Cser-Palkovics András.

A Magyar Nemzet beszámolt arról is, hogy egyelőre senki sem tudja, hogyan került a helyszínre a később kigyulladt autó.

– Az a terület nem a nézők számára kijelölt hely volt, a rendezvény színhelyétől nem vezet út oda. Ezért sem lehetséges, hogy egy polgárőr engedte volna arra a helyre a személyautót, ahol az kigyulladt a lezuhanó repülőgép miatt – mondta el a Fejér vármegyei hírportálnak, a Feolnak Szilády Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke.

– Az Albatrosz Repülő Egyesület szeretne köszönetet mondani a vasárnapi repülőkatasztrófa során a mentésben részt vevőknek – folytatta az egyesület elnöke.

– A mentők egy percen belül a helyszínre érkeztek, a tűzoltók két-három perc elteltével értek oda. A Magyar Honvédség katonái, akik részt vettek a programban, azonnal a helyszínre siettek és segítettek. A később érkező hivatásos városi tűzoltóknak is köszönjük a szakszerű munkát, de a polgárőröknek is hálával tartozunk, akik biztosították a látogatók távozását. Az egyesület tagsága imádkozik a sérültek mielőbbi felépüléséért – hangsúlyozta Szilády Dezső.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról is, hogy büntetőeljárást indított a rendőrség a Börgöndön lezuhant repülőgép ügyében.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a balesettel kapcsolatban halált okozó légi közlekedés veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást, amit szakértők bevonásával folytat.

Borítókép: Fejér Megyei Hírlap/Fehér Gábor

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.