Cseh Katalin és Donáth Anna mellett a Telex alapítója is ott volt Soros fiának ausztriai rendezvényén

Alex Sorost örömmel töltötte el, hogy a rendezvényen beszélhettek Európa és a Nyílt Társadalom Alapítványok jövőjéről.

Magyar Nemzet
2023. 09. 01. 11:57
Alexander Soros az Alpbach Forumon Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseh Katalin és Donáth Anna a Momentumból, valamint Munk Veronika, a Telex alapítója is részt vett Soros György fiának rendezvényén az ausztriai Alpbachban – derül ki Bohár Dániel, a Megafon véleményvezérének bejegyzéséből.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője is részt vett Alex Soros rendezvényén (Forrás: Facebook/Bohár Dániel)

Soros György fia a közösségi oldalán azt írta: örömmel töltötte el, hogy a rendezvényen beszélhettek Európa és a Nyílt Társadalom Alapítványok jövőjéről. Mint kifejtette, elkötelezettebbek az európai projektek iránt, mint valaha.

 

Nem távoznak Európából

Korábban beszámoltunk arról, hogy Alex Soros, Soros György fia, a Soros-birodalom örököse a Politicónak írt véleménycikkében bejelentette, hogy

nem távoznak a Soros-szervezetek Európából.

Alex Soros írásával arra az augusztusban megjelent hírre reagált, amiről mi is beszámoltunk, miszerint a szervezet megszünteti tevékenységét az Európai Unióban, és a világ más részeire helyezi át forrásait.

Ez nem a támogatások mértékéről szól, hanem a prioritásokról, mivel a finanszírozás fókusza ismét a kontinens keleti részére helyeződik

 – írta. Alex Soros cikkében félrevezetőnek nevezte azokat a híreket, amelyek a kivonulásról születettek. Szerinte mindössze arról van szó: itt az ideje a változásnak. Elmondása szerint már két ilyen nagy változás volt az alapítványok életében, a berlini fal leomlása után, amikor Kelet-Európa vált számukra prioritássá, valamint 2008 után, mikor fokozták a tevékenységüket Brüsszelben.

 

Borítókép: Alex Soros (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.