„Sorosék nem kivonulnak, hanem inkább erősíteni fogják a kelet-európai jelenlétüket”

– A magyar jobboldalon senki sem vette komolyan azt a nyáron napvilágot látott sajtóhírt, hogy Sorosék megszüntetnék európai tevékenységüket. Ezt a hírt ma maga Alex Soros cáfolta meg – nyilatkozta lapunknak Pindroch Tamás, az Alapjogokért Központ vezető elemzője.

MAGYAR NEMZET
2023. 08. 31. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy Alex Soros, Soros György fia, a Soros-birodalom örököse a Politicónak írt véleménycikkében bejelentette, hogy

nem távoznak a Soros-szervezetek Európából. 

Alex Soros írásával arra az augusztusban megjelent hírre reagált, amiről mi is beszámoltunk, miszerint a szervezet megszünteti tevékenységét az Európai Unióban, és a világ más részeire helyezi át forrásait.

Ifjabbik Soros véleménycikkében most mindezt cáfolja. 

Az olyan hírek, amelyek szerint a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) és Soros „elhagyja Európát”, félrevezetők. Nem távozunk.

− írja Alex Soros, hozzátéve, hogy Európa továbbra is „óriási stratégiai jelentőséggel bír” az OSF 1980 óta végzett tevékenysége szempontjából.

– A magyar jobboldalon senki sem vette komolyan azt a nyáron napvilágot látott sajtóhírt, hogy Sorosék megszüntetnék európai tevékenységüket. Ezt a hírt ma maga Alex Soros cáfolta meg.

Kiderült, hogy az értesülés az egykori jereváni rádiós viccet idézi, hiszen „nem osztogatnak, hanem fosztogatnak”, tehát Sorosék nem kivonulnak, hanem inkább erősíteni fogják a kelet-európai jelenlétüket – nyilatkozta lapunk megkeresésére Pindroch Tamás.

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője elmondta:

– Fokozta a szkepszisünket a Soros-birodalmon belüli őrségváltás; Soros György a dinasztia új uralkodójának tavaly év végén nevezte ki Alex Sorost. Nézzük, ez pontosan mit is jelent: amellett, hogy ő lett a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) igazgatója, a 25 milliárd dolláros befektetési tőkealapot, a Soros Fundot is ő irányíthatja. Ebből a vagyonból finanszírozzák az OSF munkáját. Ennyit az anyagi lehetőségekről. Nagyon nagy veszélyt jelent, hogy Alex közlése szerint az alapítvány munkájának átalakítása után a fókuszt áthelyezik Kelet-Európába.

Kifejtette:

– Az ifjú örökös a „beiktatása” után rögtön közölte, hogy „politikusabb” beállítottságú, mint az apja, tehát az eddigieknél is szélsőségesebb, nemzetellenes hálózati munkát várhatunk tőlük. Nem is váratott magára ennek igazolása: az Európai Bizottság belügyminiszteri tanácsa június elején újra úgy döntött, hogy bevezeti az eredetileg Soros György által meghirdetett migránskvótarendszert. Ez a gazdasági bevándorlók kötelező szétosztását jelenti az uniós tagállamokban.

– A Soros-hálózat tehát Alex hatalomátvétele után turbófokozatba kapcsolt, ennek köszönhetően az új főnök első politikai sikerét könyvelhette el az Európai Bizottságban. Ez egyértelmű jelzés volt, hiszen a Nyílt Társadalom Alapítványok NGO-i, illetve az uniós hivatali és döntéshozói apparátus teljesen összefonódott. Ugyanez igaz egyébként az Egyesült Államokban is, ahol a baloldali kormányzat és a Soros-hálózat embereire épül, a geopolitikai és a társadalompolitikai céljaik is ugyanazok. Emellett nyíltan háborúpártiak és az erőszakos demokráciaexport lelkes híveinek is számítanak – szögezte le.

Hozzátette:

– Az új uniós kvótadöntés bizonyíték volt arra, hogy a fiatal Soros dinamizálja az eddig is erős hálózati működésüket, és mindent megtesznek azért, hogy a migránsok elárasszák az öreg kontinenst. A cél ezzel is egyértelmű: az európai nemzetállamokat és a kereszténységen alapuló kultúránkat meg akarják szüntetni. Ebben a törekvésben Nyugat-Európa politikai elitjében már szövetségesekre találtak, viszont Kelet-Közép-Európa, főképp Magyarország és Lengyelország ellenáll. Alex Soros fő stratégiája, hogy a térségünkbe, illetve Ukrajnába még nagyobb erőforrásokat csoportosít át, és minden erejével azon lesz, hogy politikailag befolyásolja ezeket az államokat. A jövő nyári uniós választások előtt fel fognak erősödni a Magyarország elleni brüsszeli és washingtoni támadások. Azon lesznek, hogy az őket kiszolgáló hazai baloldali ellenzéket támogassák, ezzel a háború-, LMBTQ- és a migránspárti hangokat erősítsék a magyar nyilvánosságban.

– A Soros-hálózat mindent egy lapra tesz majd fel, hogy az Európai Uniót vezető globalista, progresszív baloldali többség megőrizze hatalmát a szuverenista erőkkel szemben – hangsúlyozta a vezető elemző.

Borítókép: Soros György és fia (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.