Élénk forgalom az autopályákon, elterelések és telített sávok nehezítik a közlekedést

Burkolatjavítás miatt több helyen is torlódás alakulhat ki, vezessenek türelmesen és figyelmesen!

2023. 09. 14. 6:53
null
Hegyeshalom, 2018. január 6. Jármûvek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki. MTI Fotó: Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balesetmentesen kezdődött a nap az utakon, ugyanakkor mégis érdemes a megszokottnál egy kicsit korábban indulni, ha utunk az M4-es autóúton vezet, mert a 25-ös és a 29-es kilométer között fix terelés miatt mindkét irányban csak a külső sáv járható. A Budapest felé vezető oldalon lassulás, kisebb torlódás tapasztalható. Az Útinform tájékoztatása szerint a reggeli és a délutáni csúcsban komolyabb torlódások alakulhatnak ki, ezért Gyömrő felől, aki teheti, a 31-es főúton kerülhet, majd az M0–M4 útvonalon lehet eljutni a fővárosba. Üllő irányából, aki teheti, a 4-es főúton kerüljön, ahonnan az Új Ecseri úton lehet az M4-es autóútra felhajtani.

Igencsak élénk a reggeli forgalom a Budapest környéki utakon. Telítettek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé.

Sokan haladnak a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól, a 11-es főúton, Leányfalu és Budakalász között, a 31-es főúton Maglódtól, valamint az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán, Csanádpalotánál a kilépésre várakozó kamionsor meghaladta a 3 km-t.

Az M1-es autópályán, Hegyeshalom térségében burkolatjavítás miatt lassulhat a forgalom: a  166-os és a 169-es kilométer között Budapest felé az ellenkező oldal belső sávja járható, a határ felé pedig a külső és a leállósáv használható. 

Érdemes figyelmesnek lennünk, ugyanis a 168-as jelű Hegyeshalom csomópontban a határ felől sem a lehajtó-, sem a felhajtóág nem használható a 101-es főútra, az M15-ös autópálya felé, így a határ felől érkezők vagy hamarabb, a 171-es jelű Hegyeshalom csomópontban tudnak kihajtani az 1-es főút felé, és onnan az M15-ös autópályára felhajtani, vagy tovább kell hajtaniuk és a 160-as jelű, Mosonmagyaróvár csomópontban tudnak visszafordulni.

Az M5-ös autópályán, Röszke felé a 41-es és az 50-es km között szintén nagy felületű burkolatfelújítási munkálatok kezdődtek, így Röszke felé sávelhúzással a belső és az ellenkező oldal belső sávján halad a forgalom, Budapest felé pedig a külső és a leállósáv járható. 

Ennek kapcsán a határ felé vezető oldalon a 44-es jelű Albertirsa/Dabas/Újhartyán csomópont lehajtó ágát is lezárták. Helyette a 30-as jelű Üllő/Ócsa vagy az 53-as jelű Pusztavacs/Örkény csomópont használható. Röszke felé felhajtásra is ez a két csomópont ajánlott.

Határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért keresse fel a rendőrség honlapját: https://www.police.hu

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Krizsán Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.