Megérkezett a hidegfront, de azért marad a vénasszonyok nyara

Napsütés, zápor, zivatar és erős széllökések is lesznek csütörtökön.

2023. 09. 14. 6:16
eső
Fotó: Csudai Sándor /Origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hidegfront hatására csütörtök hajnalra megérkezett az eső a Dunántúl északnyugati, valamint északkeleti részére, ám még a várva várt csapadék sem hűti le jelentősen a levegőt, országszerte 20 fok körüli hőmérséklet fogad minket reggel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a délelőtt folyamán tovább melegszik a levegő, akár 30 fokot is mutathat a hőmérő, és amíg az ország nyugati felében borult, de napos idő várható, úgy keleten közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, zápor és zivatar kíséretében.

A döntően nyugati, északnyugati szél nagy területen lesz élénk, időnként erős. A zivatarok elsődleges kísérőjelensége a felhőszakadás lesz, de emellett erős vagy viharos széllökésekre is számítani lehet. 

Forrás: met.hu

A MET figyelmeztetése szerint csütörtökön a legfőbb veszélyforrás a felhőszakadás lesz, rövid idő alatt 35–50 milliméter csapadék hullhat. 

Kiemelten az Északi-középhegység, Észak-Alföld térségében lokálisan akár 50–80 millimétert meghaladó csapadék is eshet az ismétlődő cellaátvonulásokból, amely következtében villámárvizek alakulhatnak ki.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Origó/Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.