időjárás 10°C Aurél 2023. október 5.
logo

Elítéltek két vádlottat a Quaestor-ügy kapcsán

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.18. 19:04 2023.09.19. 00:44
Elítéltek két vádlottat a Quaestor-ügy kapcsán

Nem jogerősen elítélt a Fővárosi Törvényszék két vádlottat a Quaestor-ügyhöz kapcsolódó közokirat-hamisítási ügyben – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Az egyik vádlott, a Quaestor-cégcsoport egyik tulajdonosa a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. és a Quaestor Invest Kft. képviseletét a valós irányítás tényleges átadása nélkül, színleg más személyre ruházta át. A stróman vállalta, hogy ügyvezetőként és vezérigazgatóként jegyezzék be a közhiteles cégnyilvántartásba, noha ehhez nem volt képzettsége, és büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények hatálya alatt állt, így a tisztsége létre sem jöhetett volna.

A Fővárosi Főügyészség a két férfi ellen közokirat-hamisítás bűntette, valamint annak kísérlete miatt nyújtott be vádiratot. A bejegyzett képviselőt hamis magánokirat felhasználásával is megvádolták.

A cégtulajdonost 250 óra közérdekű munkára, a strómant egy év, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Az ügyészség a tulajdonossal szemben felfüggesztett, társa ellen végrehajtandó börtönbüntetésért fellebbezett.

Borítókép: Egyeztetésre várakozó ügyfelek a Quaestor Értékpapír Zrt. Károly körúti irodája előtt 2015. április 15-én, a cégcsoport bedőlése után (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.