Elítéltek két vádlottat a Quaestor-ügy kapcsán

Nem jogerősen elítélt a Fővárosi Törvényszék két vádlottat a Quaestor-ügyhöz kapcsolódó közokirat-hamisítási ügyben – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Forrás: MTI2023. 09. 18. 19:04
Budapest, 2015. április 15. Egyeztetésre várakozó ügyfelek a Quaestor Értékpapír Zrt. Károly körúti irodája elõtt 2015. április 15-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik vádlott, a Quaestor-cégcsoport egyik tulajdonosa a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. és a Quaestor Invest Kft. képviseletét a valós irányítás tényleges átadása nélkül, színleg más személyre ruházta át. A stróman vállalta, hogy ügyvezetőként és vezérigazgatóként jegyezzék be a közhiteles cégnyilvántartásba, noha ehhez nem volt képzettsége, és büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények hatálya alatt állt, így a tisztsége létre sem jöhetett volna.

A Fővárosi Főügyészség a két férfi ellen közokirat-hamisítás bűntette, valamint annak kísérlete miatt nyújtott be vádiratot. A bejegyzett képviselőt hamis magánokirat felhasználásával is megvádolták.

A cégtulajdonost 250 óra közérdekű munkára, a strómant egy év, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Az ügyészség a tulajdonossal szemben felfüggesztett, társa ellen végrehajtandó börtönbüntetésért fellebbezett.

Borítókép: Egyeztetésre várakozó ügyfelek a Quaestor Értékpapír Zrt. Károly körúti irodája előtt 2015. április 15-én, a cégcsoport bedőlése után (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.