Ellenzéki politikusok nyilatkoztak a hazaszeretetről + videó

Továbbra is komoly feszültséget okoz a svéd oktatófilm.

2023. 09. 29. 11:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi a baj a hazaszeretettel? 

Ezt a kérdést tették fel a Hír TV riporterei az ellenzéki és kormánypárti politikusoknak, annak a svéd oktatófilmnek az apropóján, amelyben a hazaszeretet oktatásán botránkoznak meg, sőt olyan állítások is elhangzanak, hogy Magyarországon már nem működik a demokrácia, a magyaroknak pedig nincs valós véleménynyilvánítási lehetősége.

Ungár Péter, az LMP társelnöke szerint 

a hazaszeretet átadása a közoktatás egyik legfontosabb dolga, tehát helyes, ha ilyen van a tankönyvekben.

A párt frakcióvezető-helyettese, Csárdi Antal is megerősítette, hogy nincs gondja ezzel, a hazaszeretet meghatározza a személyiségét. A párbeszédes Mellár Tamás szintén úgy nyilatkozott, hogy szereti a hazáját, a kisfilmről viszont azt mondta, hogy sosem látta azt.

Hollik István úgy fogalmazott: van egy alapvető feltétel, hogy ha szövetségesek vagyunk, akkor tiszteljük egymást. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ha ez az alapfeltétel nem áll fenn, márpedig egy ilyen oktatófilm után nehéz azt mondani, hogy ez fennáll, akkor nem tudják a NATO-csatlakozást támogatni. Annak ellenére, hogy az alapálláspont az, hogy a NATO erősebb legyen.

Borítókép: Ungár Péter (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.