Erre számítson, ha útnak indul!

Tompa-Kelebia határátkelőn kétórás várakozási időre kell számítani, Penyigén hajnalban egy autó villanyoszlopnak, majd kerítésnek ütközött és kigyulladt.

2023. 09. 06. 6:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló események az Útinform és az ORFK adatai szerint.

A 491-es főúton Penyige belterületén, a 14-es km-nél még a hajnali órákban egy személyautó villanyoszlopnak, valamint kerítésnek ütközött, majd kigyulladt. A helyszínelés és a helyreállítási munka idejére jelenleg is félpályás lezárás van érvényben.

A 2-es főúton, Nagyoroszi térségében egy műszaki hibás kamion vesztegel a Szendehely felé vezető oldalon. A 65-ös km-nél vezessenek óvatosan, mert a jármű útszűkületet okoz.
 Az M7-es autópályán, a 207-es és a 216-os km között burkolatfelújítást végeznek. A Letenye felé tartókat az ellenkező oldal belső sávjára terelték át, Budapest felé a külső sáv járható. A munkavégzés miatt a 211-es jelű Nagykanizsa/Gyékényes csomópont le és felhajtó ágát is lezárták. Helyette a 206-os jelű Nagykanizsa vagy a 219-es jelű Eszteregnye csomópont használható.
A 8-as főút Veszprém vármegyei szakaszán, a 75-ös km-nél lévő Városlődi-völgyhídon felújítási munkát végeznek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak az útpadka és rézsű helyreállításán. A mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek! Továbbá figyeljék az előjelzéseket és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba!


A Duna magyar–szlovák határszakaszán, Neszmély és Dunaradvány között újra közlekedik a komp. 

Határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért keresse fel a rendőrség honlapját: https://www.police.hu

Egyes határátkelőkön sokat kell várakozni

Egyórás várakozásra lehet számítani Záhonyban befelé, Csanádpalota autópálya határátkelőn mindkét irányban, Nagykereki-Bors II. befelé, Nagylak befelé, valamint 

Tompa-Kelebia határátkelőn befelé két óra (!) a várakozási idő.

Az adatok tapasztalati úton megállapítottak és tájékoztató jellegűek. A tényleges várakozási idő az ellenőrzött személyek állampolgársági összetételétől, az átléptetett személyek, járművek és a foganatosított rendőri és egyéb hatósági intézkedések számától függően változhat.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Internet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.