időjárás -1°C Taksony 2023. november 29.
logo

Felrobbantotta magát egy férfi Esztergomban – egy rendőr meghalt, többen megsérültek + videó

Magyar Nemzet
2023.09.20. 19:58 2023.09.21. 06:03
Felrobbantotta magát egy férfi Esztergomban – egy rendőr meghalt, többen megsérültek + videó

Egy zavart elméjű férfi Esztergom kertvárosában rendőri intézkedés közben felrobbantott vélhetően egy gázpalackot. 

A robbanás következtében egy rendőr az életét vesztette, hat további sérültről tudunk. 

A Magyar Nemzetnek megerősítették, Pintér Sándor belügyminiszter a robbanás helyszínére érkezett. Az Origo cikkéből kiderül: a robbantásnak nincs köze a Fidesz frakcióüléshez, onnan négy kilométerre történt.

 

Többen megsérültek a robbanásban

Úgy tudjuk, a fenyegetőző férfi, mielőtt felrobbantotta a gázpalackot, felöntötte a szobát és amit ért benzinnel, utána történt a tragédia és halt meg egy TEK-es rendőr. Információink szerint a hat-hét sérült rendőr közül három állapota súlyos. 

A helyszínelés pillanatai Esztergom külvárosában, Búbánatvölgyben Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A nyomozó ügyészség vizsgálatot indított hivatalos személy elleni minősített erőszak miatt. A rendőri és ügyészségi intézkedés a cikk megjelenésével egy időben még tartott.

 

Gázpalack robbant

 

Robbantási szakértők a helyszíni fotók alapján valószínűsítik, hogy gázpalack robbant és nem robbanóanyag. A ház gyakorlatilag megsemmisült, a zavart elméjű robbantó túlélési esélyei is csekélyek lehetnek.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) felszámoló egységei teljes egészében lezárták a robbantás helyszínéhez vezető utakat. Oda csak a mentőegységek és a rendőrök mehetnek be.

A rendőrök a helyszínre érkeztek Esztergom külvárosában. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A sérültek száma egyelőre ismeretlen, ám néhány perce még mindig szállítottak el mentővel sérültet egyes hírek szerint a tatabányai megyei kórházba, ahol egy teljes osztályt kiürítettek a sérültek fogadásához.

 

Nem hivatalos információ szerint a zavart elméjű férfi a délelőtti órákban kezdett robbantással fenyegetőzni, és egész nap folytatta azt. A hivatalos protokoll szerint a Terrorelhárítási Központot kell riasztani ilyen esetekben. Ez történt ezúttal is. 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A TEK felszámoló egységével érkező túsztárgyaló próbálta meggyőzni az egyre agresszívabb férfit, hogy hagyjon fel a szándékával, ám nem járt sikerrel.

Az eddigi adatok szerint gázpalackot vagy gázpalackokat robbantott fel, a robbanásban egy rendőr, vélhetően terrorelhárító az életét vesztette.

A tettes állapotáról nincs hír, ám valószínűleg a súlyosan sérültek között van.

A Kemma munkatársai is a helyszínen vannak, egy videót is megosztottak Esztergomból. 

A HírTV Híradójában Szilas Balázs az Esztergom TV munkatársa tudósított a helyszínről. 

Tizenöt éve történt utoljára rendőrgyilkosság Esztergomban. Az Infostart szerint egy férfi bántalmazta a vele egy házban lakó édesanyját. Az ittas elkövető a rendőrök érkezése előtt egy melléképületben bújt el, majd az ajtót kinyitva, az őt békítő járőrt a szúnyoghálón keresztül mellbe lőtte. A rendőr a helyszínen életét vesztette.
 

Cikkünk folyamatosan frissül.

 

 

 

Esztergomi robbantás

Eltemették az esztergomi robbantásban meghalt hős rendőrt

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.