Gyűjtést szerveznek a börgöndi repülőnapon megsérült családnak

A baleset legsúlyosabb sérültje, a kislány is túl van az életveszélyen.

Forrás: Bors2023. 09. 22. 13:17
null
Székesfehérvár, 2023. szeptember 10. Helyszínelõk a börgöndi repülõternél, Székesfehérvár közelében, ahol lezuhant egy Trojan típusú kisrepülõgép 2023. szeptember 10-én. A rendõrség közlése szerint az eddig ismeretlen ok miatt a börgöndi repülõnapon lezuhant sportrepülõgép egy parkoló személygépkocsi mellé esett, amely a becsapódó alkatrészektõl kiégett. Az elsõdleges adatok alapján a pilótán kívül egy ember tartózkodott a repülõgépen, õk a helyszínen életüket vesztették. A személygépkocsi utasai közül hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, õket a mentõszolgálat munkatársai kórházba vitték. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindenkit megrázott az eset – jelentette ki a TV2 műsorában Schádl Szilárd, Karád polgármestere azzal kapcsolatban, hogy egy községbeli család nézőként érkezett a börgöndi légiparádéra, ám egy közelükben lezuhant repülő hármuknak is súlyos égési sérüléseket okozott. A szerencsétlenül járt családért több település is összefogott. Székesfehérvár félmillió forint támogatásáról biztosította az érintetteket, míg a karádiak ma délután jótékonysági süteményvásárt tartanak a család megsegítésére.

Schádl Szilárd jó hírrel szolgált: a kislány túl van már az életveszélyen. Szüleivel együtt stabil állapotban van, bár ő sérült a legsúlyosabban.

– Mivel az égési sérülések kezelése rendkívül költséges és hosszú folyamat, így az első pillanattól kezdve segíteni akarnak a családon. A lakosság egy emberként mozdult meg a nagy múltú rendezvényen bekövetkezett tragédia sérültjeiért. Karád egy kis község, mindössze 1600 fős, hihetetlen az összefogás. Attól közösség a közösség, hogy ilyen balesetek, szomorú hírek után is össze tudnak fogni, és ők most ezt teszik. Bajban ismerszik meg a jó barát – közölte.

Mint mondta, a pénteki jótékonysági süteményvásáron túl egy külön számlaszámot is nyitott a sérülteknek. A település első embere elmondta, a család feladata most csak a gyógyulás, az övék pedig a segítségnyújtás. Szerencsére sokan álltak az ügy mellé a felhívásukat követően.

– A családnak az egészségi és a lelki állapota a legfontosabb. Ki fognak esni a munkából, azt gondolom, a szolidaritás jegyében az a dolgunk, hogy segítsük őket – nyilatkozta a Mokka adásában Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, aki az élő adásban megerősítette, hogy a családnak az általa irányított város felajánlott félmillió forint gyorssegélyt.

Ahogy arról lapunk beszámolt, szeptember 10-én bemutatórepülés közben zuhant le a fehérvári repülőnapon egy repülő. A balesetben mindkét pilóta életét vesztette.

Borítókép: Helyszínelők a börgöndi repülőtérnél, Székesfehérvár közelében, ahol lezuhant egy Trojan típusú kisrepülőgép 2023. szeptember 10-én (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.