Hamarosan kezdődik a pécsi pride, David Pressman már a városban van

Harmadik alkalommal rendezik meg a meleg büszkeség felvonulást Pécsett.

Forrás: HírTV2023. 09. 23. 13:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma harmadik alkalommal tartják Pécsett a pride-ot, a meleg büszkeség felvonulást – adta hírül a Hír TV. 

A baranyai székhelyre kapcsolva a helyi tudósító elmondta, összesen ötven utcát zárnak le a felvonulás miatt, amelynek hossza összesen három kilométer. Szilágyi Jenő elmondta, a felvonulás résztvevői azt tervezik, délután kettő órakor indulnak és két óra alatt teszik meg a távot. A Mecsek oldalról indulnak a felvonulók a Tettye térről, majd egy belvárosi közeli téren ér véget a menet. 

Szilágyi Jenő azt is elárulta, azért tudósít a Széchenyi térről, mert ott egy másik felvonulás zajlik éppen, a Tanuló város fesztivál és a Pécsi napok, s itt lesz egy pont, amikor a pride-os felvonulók megközelítik ezt a helyszínt, így nem sikerült olyan útvonalat találni, ami nem fut bele másik rendezvénybe. 

A pride szervezői több ezer emberre számítanak, de pontosan nem lehet tudni, hányan lesznek az esős idő miatt. Azt biztosan lehet tudni, hogy David Pressman, az Egyesült Államok nagykövete és a holland nagykövet is részt vesz a pride-felvonuláson. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.