időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Gulyás Gergely: A kormány döntött, marad a kamatstop

Hamarosan kezdődik a pécsi pride, David Pressman már a városban van

Magyar Nemzet
Forrás: HírTV
2023.09.23. 13:16 2023.09.23. 13:31
Hamarosan kezdődik a pécsi pride, David Pressman már a városban van

Ma harmadik alkalommal tartják Pécsett a pride-ot, a meleg büszkeség felvonulást – adta hírül a Hír TV. 

A baranyai székhelyre kapcsolva a helyi tudósító elmondta, összesen ötven utcát zárnak le a felvonulás miatt, amelynek hossza összesen három kilométer. Szilágyi Jenő elmondta, a felvonulás résztvevői azt tervezik, délután kettő órakor indulnak és két óra alatt teszik meg a távot. A Mecsek oldalról indulnak a felvonulók a Tettye térről, majd egy belvárosi közeli téren ér véget a menet. 

Szilágyi Jenő azt is elárulta, azért tudósít a Széchenyi térről, mert ott egy másik felvonulás zajlik éppen, a Tanuló város fesztivál és a Pécsi napok, s itt lesz egy pont, amikor a pride-os felvonulók megközelítik ezt a helyszínt, így nem sikerült olyan útvonalat találni, ami nem fut bele másik rendezvénybe. 

A pride szervezői több ezer emberre számítanak, de pontosan nem lehet tudni, hányan lesznek az esős idő miatt. Azt biztosan lehet tudni, hogy David Pressman, az Egyesült Államok nagykövete és a holland nagykövet is részt vesz a pride-felvonuláson. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.