Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Hatalmas e-cigaretta-mennyiségre csaptak le a pénzügyőrök

Csaknem százhúszmillió forint értékű a fogás.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 09. 04. 13:10
elektromos cigi Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem hatezer e-cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy bolgár sofőrnél az M5-ös autópálya petőfiszállási pihenőjében – közölte a vámhivatal.

A teherautó elektronikai eszközöket, autóalkatrészeket és a rózsaolajos kozmetikumokat is szállított. A bevetési igazgatóság pénzügyőrei a rakodási jegyzék egyik tételét szúrópróbaszerűen átvizsgálták, mert azon a többi tételhez képest hiányos feladási és címzési adatok voltak.

A járőrök a fóliával körbetekert raklapon lévő dobozokban különböző kiszerelésű,

 kétszázalékos nikotintartalmú elektronikus cigarettát, és 71 ezer milliliter, többféle ízesítésű töltőfolyadékot találtak. 

A sofőr – állítása szerint – nem tudta, hogy mit szállít és a dohánytermékek eredetét sem tudta igazolni. A NAV járőrei a mintegy 120 millió forint értékű e-cigarettát a töltőfolyadékkal együtt lefoglalták, és költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.