Hornung Ágnes: A magyar családok háborús időkben is számíthatnak a kormány támogatására

Hornung Ágnes az iskolai tanévkezdés alkalmából úgy fogalmazott, hogy a kormány támogatása az iskolás gyermekeket nevelő szülők számára különösen nagy segítség.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 09. 01. 11:29
HORNUNG Ágnes
Törökbálint, 2023. március 7. Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelõs államtitkára beszédet mond a törökbálinti Apró Léptek Bölcsõde átadásán 2023. március 7-én. A város bölcsõdei kapacitása az új épület átadásával 80-ról 104 férõhelyesre bõvült. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fenntartja és megvédi a kormány a családok támogatását, hiába élünk háborús időket – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára pénteken a hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Minden nappali alap- és középfokú oktatásban résztvevő tanulónak ingyenesen biztosítják a tankönyveket, 

míg a legalább háromgyermekesek, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családok, illetve a tartósan beteg, vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelők ingyenes vagy kedvezményes gyermekétkeztetésben részesülhetnek – mondta.

A családok és a pedagógusok a most kezdődő új tanévben is számíthatnak a Nemzeti tehetség programra, amelyben az eddigi támogatások mellett Köbüki néven új tehetséggondozó tanári ösztöndíjat indítottak – mondta a politikus.

Az államtitkár további segítségként említette, hogy az Erzsébet-táborok a tanév során is rendelkezésre állnak. Ennek részeként Zánkán ősszel és tavasszal osztálykirándulásra várják az általános iskolás diákokat és lesznek táborok a karácsonyi időszakban is – ismertette Hornung Ágnes.

Borítókép: Hornung Ágnes (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.