Illegális vendégmunkásokat talált a Nemzeti Védelmi Szolgálat

Az óbudai szálláshelyen hetvenegy külföldi tartózkodási feltételeit vizsgálták meg.

2023. 09. 13. 10:07
Forrás: NVSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Külföldi vendégmunkásoknak fenntartott szálláshelyet ellenőriztek Budapesten. A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) jelzésére végrehajtott ellenőrzés eredményeként több külföldi tartózkodási engedélyét vizsgálja felül az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság – tudtuk meg Pap Judit alezredestől, az NVSZ szóvivőjétől.

Az illegális külföldi vendégmunkások egyik „szobája” (Fotó: rendőrségi felvétel)

A Nemzeti Védelmi Szolgálat információi alapján Budapest III. kerületében egy olyan, külföldieknek fenntartott szálláshely működik, ahol nem minden elszállásoltnak vannak megfelelő papírjai. 

 

Az információ szerint az épületekben több száz külföldi lakott, akik közül többen jogszerűtlenül tartózkodtak Magyarország területén.

Az OIF a társszervekkel közösen egy ellenőrzés-sorozat részeként visszatérően vizsgálja a külföldiek jogszerű magyarországi tartózkodását.

Az NVSZ jelzése alapján az OIF munkatársai a Készenléti Rendőrség rendőreivel együttműködve két szálláshelyen vizsgálódtak szeptember hatodikán. Az ellenőrzés során az ingatlanokban 71 külföldi magyarországi tartózkodásának feltételeit vizsgálták meg.

Az akció eredményeként két embert előállítottak és idegenrendészeti eljárást indítottak ellenük, több személy esetében pedig kezdeményezték a tartózkodási engedélyük felülvizsgálatát.

Borítókép: Illegális vendégmunkás (Fotó: rendőrségi felvétel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.