Ügyvéd segítette az illegális idősotthon üzemeltetőit

Ügyvéd is segítette azt a bűnbandát, ami illegális idősotthont működtetett az Alföldön. Kegyetlenségüket bizonyítja, hogy egy nagyon súlyos állapotban lévő idős férfit hozattak ki a kórházból, akit betegszállításra alkalmatlan gépkocsival akartak az idősotthonba vinni azért, hogy a vagyonát megszerezzék. A bandát az NVSZ leplezte le.

2023. 01. 29. 10:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kritikus állapotú beteg miatt léptek közbe a rendőrök. Az illegális idősotthon vezetői attól sem riadtak vissza, hogy egy életveszélyes állapotban lévő idős embert elszállíttassanak a kórházból – közölte lapunkkal a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ).

A Nemzeti Védelmi Szolgálat előkészítő eljárást folytatott vesztegetés, vesztegetés elfogadása miatt – illetve közreműködött a kecskeméti rendőrkapitányságon csalás miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban – egy kecskeméti család négy tagja ellen, akik Kecskemét-Hetényegyházán éveken át engedély nélkül működtettek egy illegális idősotthont, ahol a pácienseknek az ellátásért fizetniük kellett. 

 

Az intézménybe a gondozottak egészségügyi dolgozók közvetítésével kerültek be, ők jelezték az idősotthon üzemeltetőjének, hogy mely betegeknek van ingatlanvagyonuk és, ami szintén nagyon fontos volt, hogy kiket nem látogat a családjuk.

A családdal összejátszó kórházi kapcsolatuk meggyőzte a gyakran demens, leromlott egészségi és fizikai állapotú betegeket arról, hogy az adott idősotthonba szállítsák, mert ott az ellátásuk és gondozásuk biztosított. Ezzel párhuzamosan ügyvédi és szakértői közreműködéssel az ingó- és ingatlanvagyonukat megszerezték A bűnözői csoport az évek során több tucat ingatlant szerzett meg és értékesített.

A szervezet tagjainak embertelenségét bizonyítja az az eset is, amikor egy nagyon súlyos állapotban lévő idős férfit hozattak ki a kórházból, akit egy betegszállításra alkalmatlan gépkocsival akartak az idősotthonba vinni azért, hogy a vagyonát megszerezzék. A beteg kritikus állapota miatt az NVSZ munkatársai rendőri erővel léptek közbe, és a mentőszolgálat segítségével visszaszállíttatták a kórházba. Az idős férfi néhány hónappal később elhunyt.

 

Még 2022 nyarán a Nemzeti Védelmi Szolgálat nyomozást kezdeményezett az üzemeltető család négy tagja, valamint a velük összejátszó ügyvéd, kórházi vezető ápoló, valamint kórházi szociális munkás ellen a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.

A kecskeméti nyomozók a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatala, továbbá igazságügyi szakértők bevonásával végrehajtott akciójuk során a bűnözői csoport tagjait többrendbeli különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt 2022. július 19-én elfogták. Jelenleg a szervezet öt tagja letartóztatásban van, míg egy ember bűnügyi felügyelet alatt áll.

A KR NNI vagyonvisszaszerzési hivatal nyomozó osztálya az ügy kapcsán eddig öt ingatlant vett zár alá, összesen húszmillió forint értékben.

Borítókép: Nagy mennyiségű készpénzt is lefoglaltak a bűnbandától (Fotó: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.