Itt a hidegfront, feltámad a szél + videó

Gyenge hidegfront éri el a Kárpát-medence térségét.

Forrás: MET2023. 09. 30. 7:35
Szél, pitypang Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton nyugatról kelet felé haladva egy keskeny, szakadozott felhősáv vonul át felettünk, amelyből legfeljebb elvétve fordulhat elő kisebb záporeső. Este keleten még lesznek felhősebb területek – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Egy gyenge hidegfront éri el a Kárpát-medence térségét, ami csak elvétve okoz csapadékot. 

Szakadozott felhőzete szombaton halad át hazánk felett, így többórás napsütésre is van kilátás.

A szél fokozatosan mindenütt északnyugatira fordul, és szerte a Dunántúlon, majd délutántól északkeleten, keleten is megélénkül, helyenként megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között alakul. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

 

Milyen idő lesz jövő héten?

A következő héten anticiklon peremére kerülünk, és ismét meleg légtömegek áramlanak fölénk. Inkább nyugodtabb, szárazabb, meleg időre lehet számítani.

Változás csak szerdán várható, amikor erősebb hidegfront érkezik. Hatására szórványosan esők, záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

A hőmérséklet visszaeshet néhány fokkal. Aztán újra melegszik a levegő, és hétvégére már ismét az átlagosnál magasabb csúcsértékek várhatók.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.