Kerítésbontást szorgalmaz a Jobbik

Nagyot fordult a világ az egykoron radikális párttal.

Forrás: ATV2023. 09. 19. 21:20
null
Röszke, 2023. július 18. A magyar-szerb határszakaszon lévõ ideiglenes biztonsági határzár Röszke közelében 2023. július 18-án. Ezen a napon Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója a röszkei közúti határátkelõhelynél tartott sajtótájékoztatót. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottsághoz fordult a Jobbik képviselője, ugyanis a rendőrség több alkalommal megígérte, hogy elbontja a kerítést, de még nem kezdték el a munkát – írta az ATV. Schwarcz-Kiefer Patrik állítása szerint májusban a Baranya vármegyei rendőrfőkapitány még azt közölte vele: egyelőre a jó időre várnak, hogy megkezdhessék a bontási munkát.

Idén január elsejével Horvátország is tagja lett a Schengeni-övezetnek.

Ha megnézzük ezt a kerítést, mindent lehet, csak szabadon átjárni nem. Sokkal tisztességesebb lenne, hogyha végre bevallanák, nem akarják lebontani, és nem akarnak megfelelni az európai uniós előírásoknak. Az viszont, hogy itt összevissza kamuznak, az szerintem elfogadhatatlan az európai partnereinkkel szemben

– nyilatkozta az ATV stábjának a jobbikos politikus.

A hatóságok ugyan több helyen megnyitottak egy-két ajtót a kerítés 120 kilométeres szakaszán, azonban a vadászok ezt keveselik, mert a vad nem ismeri az ajtó fogalmát és nem tudja, hogy merre van az átjáró, amelyen tovább juthat a csapáson. De az ATV riportja szerint a mezőgazdaságnak is komoly gondokat okozhat, hisz a gépek megfordulásakor nagy területeket veszítenek el, amit nem tudnak művelni ilyenkor.

Emlékezetes, hogy a Jobbik a 2015-ös migrációs válság előtt a határkerítés ellen, majd – látva annak társadalmi támogatottságát – már mellette foglalt állást. Az egykori radikális párt később azt is állította: ők már a migránsáradat előtt is szorgalmazták a kerítés megépítését. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.