Kezdetét vette a tanév, kétezer rendőr vigyáz a gyerekekre

A diákoknak a nyári szünet után újra meg kell szokniuk, hogy ősz van, és a korábbinál nagyobb a forgalom.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 09. 04. 10:56
rendőrautó Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új tanév első napjaiban országszerte kétezer rendőr teljesít szolgálatot, segítve a megnövekedett forgalomban a fiatalok biztonságos eljutását az iskolába, illetve onnan haza – közölte a nemrég felújított Jedlik Ányos Gimnáziumnál tartott sajtóeseményén Rétvári Bence. 

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: 

fontos az Iskola rendőre program, mert az embereknek a tanévkezdés, a nyári szünet után újra meg kell szokniuk, hogy ősz van, és a korábbinál nagyobb a forgalom.

 A rendőri jelenlét fontos ezekben a napokban, mert biztonságérzetet nyújt a diákoknak és más közlekedőknek is – tette hozzá. Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti alaptanterv része alsó és felső tagozatban is a közlekedési ismeretek bővítése.

Felmérték, hogy a fővárosban melyek a közlekedés szempontjából leginkább veszélyeztetett iskolák, ezeknél egy hónapig lesznek jelen a rendőrök 

– mondta Szécsi Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési és közlekedési osztályának vezetője. A tanintézményekben kihelyezték az adott iskola rendőrének nevét és elérhetőségét. Az alezredes azt kérte, hogy forduljanak hozzájuk bizalommal.

Szécsi Tibor felhívta a figyelmet arra is: 

komoly veszélyforrás manapság, hogy sokan fülhallgatóval, a telefonjaikat figyelve közlekednek, így nem észlelik a forgalom zaját.

Németh Szilárd, Csepel kormánypárti országgyűlési képviselője a sajtóeseményen megköszönte a rendőrség közlekedéssel, annak biztonságával foglalkozó munkatársainak erőfeszítéseit, illetve azt, hogy a XXI. kerületben kiemelten kezelik ezt a kérdéskört. A képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy Csepelen több helyen megváltozott a közúti közlekedés rendje, ezért az emberek türelmét, megértését és együttműködését kérte.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.