időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Latorcai Csaba: A magyar szabadságharcos nép

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.09.23. 20:54 2023.09.23. 21:12
Latorcai Csaba: A magyar szabadságharcos nép

„A magyar szabadságharcos nép, amely soha nem hajlik meg idegen hatalmak és érdekek előtt” – jelentette ki a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára szombaton a Heves vármegyei Ecséden, ahol felszentelték II. Rákóczi Ferenc emléktábláját és mellszobrát.

Latorcai Csaba köszöntőjében a fejedelem korát a jelennel párhuzamba állítva rámutatott: 

– Ezekben a válságokkal terhes időkben a magyarság ismét történelmi vizsgát tesz. Most dől el, milyen jövőt harcol ki magának 

– tette hozzá.  

Magyarország kormányának célja olyan, identitásában kikezdhetetlen, erős ország felépítése, amelynek polgárai békében és harmóniában élnek szűkebb és tágabb környezetükkel, becsületes munkával biztosítani tudják saját maguk és családjuk megélhetését, biztonságban tudják szeretteiket, vagyonukat boldogan, minőségi életet élve – mondta.  

Az államtitkár szerint 

a dühödt rombolás áll szemben a békével, a kabinet pedig az építkezés mellett kötelezte el magát, amelyhez béke kell. Ezért szorgalmazza a békét, és kívánja az egyetértést abban: csak a béke és szabadság hozhat jólétet és biztonságot. 

Ezért védi kitartóan a határokat az egyre növekvő és erőszakosabbá váló migrációs nyomással és azokkal szemben is, akik egy kevert civilizációjú, identitásában megroppant és akaratgyenge kontinens jövőjében érdekeltek – fűzte hozzá.  

Latorcai Csaba hangoztatta: a kormány nem enged a nyomásnak, minden törvényes és lehetséges módon, illetve eszközzel a hagyományos családmodell, a gyermekek és az idősek mellett áll, ezért folytat nemzeti sajátosságainknak és érdekeinknek megfelelő gazdaság-, szociál- és családpolitikát. Mint ahogyan szót emel a határon túli magyarokért, és áll ki a keresztény hagyományait önálló, ugyanakkor egymással együttműködni kész és képes, értékeit tisztelő, erős nemzetekből álló Európáért.  

Borítókép: Latorcai Csaba (Fotó: MTI/Komka Péter)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.