Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Lefagyott a dollármédia felmondásszámlálója – besült a próbálkozás

„Ez sem jött be, jöhet a következő próbálkozás”.

2023. 09. 10. 13:11
Gyál, 2011. augusztus 26. A négygyermekes Kemenczei család megérkezik a gyáli Bartók Béla Általános Iskolába, hogy átvegyék az ingyenes tankönyveket, amelyre az iskola 440 tanulójának kétharmada jogosult. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 444 még július harmadikán indította el távozótanár-számlálóját, ugyanis szerintük a pedagógusok tömegesen helyezték kilátásba felmondásukat az új pedagógus-életpályáról szóló törvény elfogadása kapcsán. A lap így szerette volna illusztrálni az általuk vélt problémát, csakhogy a számláló teljesen megállt, már csaknem két hete nem is frissítették.

Az augusztus 31-i befagyott állapot szerint 316 pedagógus mondott fel. A portál ezt az alapján írja, hogy ennyi pedagógus jelezte a felmondását nekik. 

A törvény eközben gond nélkül életbe lépett, majd a korábbi évekhez hasonlóan idén is rendben elkezdődött a tanév a közoktatásban, bármit is állít a baloldal és sajtója – ezt Rétvári Bence nyilatkozta a Magyar Nemzetnek augusztus végén.

Sem az előző tanév végén, sem a nyári szünetben nem következett be az a felmondási hullám, amelyre a baloldali pártok és szakszervezetek buzdították a pedagógusokat 

– szögezte le a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A távozótanár-számláló gyors megállásáról Trombitás Kristóf is hírt adott a Facebook-oldalán. Az influenszer a bejegyzéséhez csak annyit fűzött hozzá, 

„Ez sem jött be, jöhet a következő próbálkozás”.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.