Letartóztatták a győri rendőrkapitányt!

A nyomozó ügyészek indítványának megfelelően letartóztatta a Győri Törvényszék a Győr városi rendőrkapitányt, egyelőre harminc napra.

2023. 09. 04. 12:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatta a Győri Törvényszék katonai tanácsa, az ügyészi indítványnak megfelelően, azt a vidéki rendőrkapitányt, akit szeptember 1-jén vettek őrizetbe – erősítette meg a Magyar Nemzetnek Kovács Katalin katonai ügyész. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője hozzátette: mást az üggyel kapcsolatban a nyomozás érdekeire tekintettel továbbra sem mondanak.

A letartóztatott főtiszt Váczi Attila ezredes, a Győr Városi Rendőrkapitányság vezetője, akit pénteken a munkahelyéről, egyenesen a kapitányi irodából vittek el bilincsben a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségre.

A Magyar Nemzet arról értesült, egy vállalkozó jelentette fel Váczi Attilát, és egy korrupciógyanús ügy is felsejlik a történetben.

A megalapozott gyanú és a letartóztatás azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy az ezredes el is követte a bűncselekményt. 

Váczi előélete egyáltalán nem utal sem korrupcióra, sem bármilyen bűncselekmény elkövetésére. Még 1992-ben szerelt fel a győri kapitányságra kezdő rendőrként, azóta végigjárta a ranglétrát, de mindvégig Győr-Moson-Sopron vármegyében szolgált. A megyei rendőrfőkapitányságról került vissza a városi kapitányságra, ahol 2015-ben nevezték ki első számú vezetőnek. Jó munkáját elismerve 2020-ban soron kívül léptették elő ezredessé.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.