Letartóztatták a nagykanizsai kórház osztályvezető főorvosát

Az intézmény egyik főorvosa a magánbetegei számára a pszichiátria VIP-szobájában biztosított diszkrét kezelést.

Forrás: police.hu2023. 09. 15. 9:34
null
Fotó: BRFK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi alosztálya – írja a Police.hu. A zalai nyomozók összehangolt akcióban egy nagykanizsai főorvost, két budapesti társát és további négy személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a megalapozott gyanú szerint a nagykanizsai kórház egyik osztályvezető főorvosa a magánbetegei számára a pszichiátria VIP-szobájában biztosított diszkrét kezelést olyan embereknek, akik el akarták kerülni a nyilvánosságot. 

A kezelésért cserébe jelentős összegeket kért. 

A betegek két budapesti személy közvetítésével jutottak hozzá az ellátáshoz, amiért több százezer forintot fizettek. Ezután a páciensek elhelyezését és kezelését már a 62 éves osztályvezető végezte. Az előre meghatározott összegeket az egyik elkövető párjának számlájára utalták az ügyfelek, ebből kapta meg részesedését az orvos is, aki többször a családtagjai bankszámláira kérte annak továbbítását.

A rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársaival közösen több helyszínen tartottak kutatást a gyanúsítottaknál, ahonnét iratokat, telefonokat, számítástechnikai eszközöket és 22 millió forint készpénzt foglaltak le. Azoknak, akik fizettek az ellátásért, vesztegetés bűntett elkövetése miatt kell felelniük, és szabadlábon védekezhetnek – olvasható a rendőrség honlapján. 

Borítókép forrása: Police.hu

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.