Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo
Őrsi Gergely korábban „tahóparkolónak” nevezte Kern Andrást, a főpolgármester kapcsán ez a kritika már elmaradt

Mentegeti a szabálytalanul parkoló Karácsonyt a II. kerület baloldali polgármestere

Magyar Nemzet
2023.09.22. 08:05 2023.09.22. 14:30
Mentegeti a szabálytalanul parkoló Karácsonyt a II. kerület baloldali polgármestere

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere válaszolt a Bors levelére, melyben a portál arról kérdezte, hogy „tahóparkolónak” tartja-e a járdán parkoló Karácsonyt Gergelyt is, miután néhány napja több posztot szentelt annak, hogy Kern András szabálytalanul állt meg autójával egy kerületi pékség előtt. Őrsi ezekben a posztokban nyilvánosan „tahóparkolónak” nevezte a művészt.

„A szabályok mindenkire vonatkoznak. Számomra pedig alap, hogy köztiszteletben álló és ismert embereknek jó példát kell mutatniuk. Kern András után ezúttal a főpolgármestert szállító autó állt meg szabálytalanul járdán. A kép alapján azt tudom mondani, én érzek különbséget aközött, hogy valaki saját otthona kapujában áll meg, és száll ki utasként egy autóból, és aközött, hogy valaki leparkol vásárolni a körút járdáján az egyik forgalmas gyalogátkelőnél, ráadásul sajnos nem először” – fogalmazott a polgármester.

Hozzátette: bár Kern András filmjein nőtt fel, és személyesen Karácsony Gergelyt is kedveli, ezek senkinek sem adnak felmentést a közösen meghozott szabályok alól.

„Járdán megállni csak akkor lehet, ha azt tábla vagy útburkolati jel megengedi, és ezt a főpolgármester sofőrje nem vette figyelembe. Bízom benne, hogy egyszeri botlásról van szó, és a főpolgármester szolgálati autójával is igyekeznek szabály követően közlekedni. Mindenkit arra kérek, aki szabálytalanságot követ el példamutatás helyett, hogy járuljon hozzá a bírság árával a kerület virágosításához” – tette hozzá.

A portál megjegyezte, hogy Őrsi Gergely bár kimondta a lényeget, de végül nem nevezte „tahóparkolónak” Karácsony Gergelyt, hanem inkább a védelmébe vette.

Ahogy azt lapunk megírta, Karácsony Gergely arra a kérdésére, hogy elfogadhatónak tartja-e, ha az autósok a buszsávot használják arra, hogy kikerüljék a dugót, elmondta: 

Nem emlékszem arra, hogy éber állapotban buszsávban közlekedtem volna.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Mirkó István)

 

 

Egyre nagyobb bajban Karácsony

Karácsony embere kikotyogta, hogy egy embertől kapta a százmilliókat

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.