Mentegeti a szabálytalanul parkoló Karácsonyt a II. kerület baloldali polgármestere

Őrsi Gergely korábban „tahóparkolónak” nevezte Kern Andrást, a főpolgármester kapcsán ez a kritika már elmaradt.

2023. 09. 22. 8:05
Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Mirkó István)
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere válaszolt a Bors levelére, melyben a portál arról kérdezte, hogy „tahóparkolónak” tartja-e a járdán parkoló Karácsonyt Gergelyt is, miután néhány napja több posztot szentelt annak, hogy Kern András szabálytalanul állt meg autójával egy kerületi pékség előtt. Őrsi ezekben a posztokban nyilvánosan „tahóparkolónak” nevezte a művészt.

„A szabályok mindenkire vonatkoznak. Számomra pedig alap, hogy köztiszteletben álló és ismert embereknek jó példát kell mutatniuk. Kern András után ezúttal a főpolgármestert szállító autó állt meg szabálytalanul járdán. A kép alapján azt tudom mondani, én érzek különbséget aközött, hogy valaki saját otthona kapujában áll meg, és száll ki utasként egy autóból, és aközött, hogy valaki leparkol vásárolni a körút járdáján az egyik forgalmas gyalogátkelőnél, ráadásul sajnos nem először” – fogalmazott a polgármester.

Hozzátette: bár Kern András filmjein nőtt fel, és személyesen Karácsony Gergelyt is kedveli, ezek senkinek sem adnak felmentést a közösen meghozott szabályok alól.

„Járdán megállni csak akkor lehet, ha azt tábla vagy útburkolati jel megengedi, és ezt a főpolgármester sofőrje nem vette figyelembe. Bízom benne, hogy egyszeri botlásról van szó, és a főpolgármester szolgálati autójával is igyekeznek szabály követően közlekedni. Mindenkit arra kérek, aki szabálytalanságot követ el példamutatás helyett, hogy járuljon hozzá a bírság árával a kerület virágosításához” – tette hozzá.

A portál megjegyezte, hogy Őrsi Gergely bár kimondta a lényeget, de végül nem nevezte „tahóparkolónak” Karácsony Gergelyt, hanem inkább a védelmébe vette.

Ahogy azt lapunk megírta, Karácsony Gergely arra a kérdésére, hogy elfogadhatónak tartja-e, ha az autósok a buszsávot használják arra, hogy kikerüljék a dugót, elmondta: 

Nem emlékszem arra, hogy éber állapotban buszsávban közlekedtem volna.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Mirkó István)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.