Mesterséges intelligenciával segítenék a jó alvást

Óriási előnyökkel jár a technológia bevetése a régi módszerekhez képest.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 09. 03. 16:19
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődtek az előkészületei a Magyar Alvás Szövetségnél (MASZ) annak, hogy bevezessék a mesterséges intelligenciát (MI) a jó alváshoz – adta hírül a szervezet. Mint írták, az életmódhoz kapcsolódó MI-alkalmazások széles körben terjednek a világon, és a rendszer hatalmas előnyöket kínál az alvás egészségügy területén is a hagyományos módszerekhez képest, mivel minden korábbinál több és részletekre kiterjedő információkat tud feldolgozni.

Hangsúlyozták, elsőként Magyarországon a MASZ alvás orvosi intézetében dolgoznak az új rendszer bevezetésén. 

Miközben egyre több nemzetközi kutatóintézet és alvás laboratórium tanulmányozza alaposan az MI alkalmazásának tudományos feltételeit, szigorú kontrollokat és megfelelési szabályokat alakítanak ki. 

– Az MI már most is segítséget nyújt az alvás egészségügy területén – emelte ki G. Németh György, a MASZ elnöke. 

Hozzátették, a jövőben az MI vezérelheti többek között a precíziós orvoslást, és ezzel a betegellátás új korszakát nyitja meg. Az MI-megoldások mielőbbi gyakorlati alkalmazását szorgalmazza a MASZ, amely logikus lépés az alvás egészségügy területén mindazoknak, akik olyan összefüggéseket keresnek, amelyek segíthetnek előre jelezni az alvással kapcsolatos információkat. Ezenkívül a kapcsolódó egészségügyi kockázatokat is feltárhatják, hogy jobban aludjanak az emberek – zárta közleményét a szervezet.

Borítókép: Ha időben lefekszünk, azzal a bélmikrobiomunkat is védjük.  (Forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.