A mesterséges intelligencia oktatási használatáról értekeztek

Legalább egy magyar egyetemnek a világ száz legjobbja közé juttatása a kormány célja – mondta Hankó Balázs államtitkár az EFOTT-on.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 15. 13:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány célja, hogy 2030-ra legalább egy magyar egyetem a világ legjobb száz, további három pedig Európa legjobb száz intézménye közé kerüljön – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM). Az EFOTT fesztiválhoz kapcsolódva a jövő felsőoktatási kérdéseiről tartottak konferenciát Kápolnásnyéken, ahol a KIM és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) közös szervezésében megtartott eseményen jelen voltak a felsőoktatási intézmények vezetői és kommunikációs munkatársai. 

A konferencia kiemelt témái között szerepelt a jövő egyeteme koncepció bemutatása, a mesterséges intelligencia használata az oktatás és a számonkérés során, valamint az erre vonatkozó ágazati ajánlás megismertetése, továbbá a hallgatói lemorzsolódás csökkentése

– írták.    

Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár előadásában elmondta: a jövő egyetemét a test, a tudás, a lélek és a szellem összhangjában kell megalkotni. Fontos, hogy a hallgatókból kreatív alkotók váljanak, akiknek nem tanáraik, hanem mentoraik vannak. A megújult, vonzó magyar felsőoktatásban központi szerepet játszik az értékteremtés és a közösségformálás is, ahol a vizsgák már nem elsősorban a számonkérésről szólnak, hanem a tudásmegosztást szolgálják, ezzel is elősegítve a magyar innováció folyamatos fejlődését – áll a közleményben.

Borítókép: Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára egy sajtórendezvényen a Bosch-csoport fővárosi innovációs élményközpontjában 2023. július 5-én (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.