Mórahalmon komoly gondot jelentenek az embercsempészek

Az embercsempész-hálózatok egyre aktívabb működése már komoly társadalmi kockázatot jelent a Homokhátságon.

Forrás: MTI2023. 09. 07. 21:19
null
20230820 Hajdúszoboszló környéke Lecsaptak a rendőrök egy embercsempészre és egy csapat migránsra Hajdúszoboszlónál. Fotó: Tóth Imre TI Hajdú-Bihari Napló Fotó: TÓTH IMRE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mórahalmi önkormányzat legfontosabb feladata most az, hogy az embercsempész-hálózat működési rendjéről – amelyről már széles körű információkkal rendelkeznek – tájékoztassák a politikai és rendészeti vezetőket – közölte a település polgármestere. Nógrádi Zoltán úgy fogalmazott, „elriasztani akarják az embercsempészeket és a migránsokat, nem megfogni!”

Az önkormányzati mezőőrség és rendészet mellett a város a lakosság segítségét is kérte az embercsempészet és a migráció elleni küzdelemben.

„Amennyiben bárki idegen, ismeretlen rendszámú autót észlel, esetleg tud olyan szálláshelyekről, ahol bűnözők jelenhetnek meg, vagy gyanús gyülekezőhelyet, mozgolódást észlel, feltétlenül jelezze a rendőrség, polgárőrség felé. Nagy valószínűséggel ingyenwifivel ellátott, és térfigyelő kamerarendszerrel nem lefedett területek jöhetnek szóba találkozópontként”

tudatta a polgármester.

Nógrádi Zoltán közölte, a rendőrség olyan posztok felállítását tervezi, amelyek a civil lakosság biztonságérzetét javítják, valamint az embercsempészet miatti autósüldözéseket, sebességtúllépéseket korlátozzák.

A polgármester a közeljövőben közbiztonsági fórum megszervezését kezdeményezi, amelyen a vármegye országgyűlési képviselőivel, polgármestereivel, a rendőrök, az Országos Polgárőr Szövetség, a helyi polgárőrök és mezőőrök képviselőivel egyeztetnek az embercsempészek megváltozott tevékenységéről, a védekezés eszközeiről és módszereiről.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Hajdú-bihari Napló/Tóth Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.