időjárás 5°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Nagy a titkolózás, rejtély, hogy Karácsony pénzembere kitől kapta a valutát + videó

Munkatársunktól
2023.09.28. 17:06 2023.09.29. 11:41
Nagy a titkolózás, rejtély, hogy Karácsony pénzembere kitől kapta a valutát + videó

Perjés elismerte, hogy font és euró is került a 99 Mozgalomhoz, azt azonban nem volt hajlandó elárulni, hogy kitől vette át a pénzt.

Úgy látszik, hogy én egy megbízható ember vagyok” – így jellemezte magát Perjés Gábor,  amikor azt a kérdést szegezték neki újságírók, hogy miért pont ő kezelte a 99 Mozgalom pénzügyeit. A Bajnai Gordonhoz közel álló párbeszédes politikus ugyanis a Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányát kiszolgáló 99 Mozgalom hivatalos képviselője. 

A főpolgármester korábban azt állította, hogy a 99 Mozgalom magyarországi, kis összegű adományokból működött, mára azonban mindkét állítás megdőlni látszik. A 99 Mozgalom számlájára egyetlen befizetőként Perjés Gábor azonosítható, aki a számla felett önállóan rendelkezett. Perjés tizenkilenc alkalommal összesen több mint félmilliárd forintot fizetett be készpénzben.

A Magyar Nemzet kérdésére a politikus megerősítette, hogy forinton kívül fontot és eurót is befizetett a bankba. Az adománygyűjtő ládákról annyit mondott, hogy ő csak egy ládát látott, ami ráadásul nála van. Ezért is furcsa, hogy elmondása szerint valaki – akit Perjés nem akart megnevezni – készpénzben adta neki oda az összegyűlt összeget egy jegyzőkönyv kíséretében.

Borítókép: Perjés Gábor (Fotó: Fazekas Máté)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.